De 10 goedkoopste bestemmingen om komende winter de Hollandse kou te ontvluchten


Ho Chi Minh City, Vietnam

Reiszoekmachine momondo.nl zocht uit waar Nederlanders deze winter naartoe kunnen om zon en warmte op te zoeken en even aan de winterkou te ontsnappen. Het resultaat: een uitgebreide vergelijking van reiskosten voor een weekverblijf op een zonnige bestemming.

De goedkoopste winterzonbestemming is Ho Chi Minh City in Vietnam – gemiddeld kost een complete reis van een week 869 euro. De populairste zonbestemming is Bangkok – Hier kunnen Nederlanders voor gemiddeld 1.217 euro een week lang zonnebaden. 5 van de 10 populairste bestemmingen staan eveneens in top 10 goedkoopste bestemmingen

Het was een warme zomer om nooit te vergeten, maar nu de koude dagen voor de deur staan beginnen Nederlanders na te denken over een plek om weer even zon en warmte op te zoeken. Reiszoekmachine momondo.nl ontwikkelde een formule om de kosten voor zonnige wintervakanties te vergelijken en onthult de goedkoopste zonbestemmingen voor deze winter. De reisexperts vergeleken de totale kosten voor een weekverblijf in een zonnig oord, inclusief vliegtickets, hotelovernachtingen, verblijfskosten en vervoer.

Ho Chi Minh City de goedkoopste zonbestemming deze winter
Nederlandse vakantiegangers kunnen in de hoofdstad van Vietnam een week lang genieten van zon, zee en de Aziatische keuken voor gemiddeld 859 euro. Vooral drankjes en transport zijn erg voordelig in het voormalige Saigon. Bij het vergelijken van hotelprijzen voor 3 of 4 sterrenhotels blijkt Denpasar in Indonesië het voordeligst, met een gemiddelde prijs van 333 euro voor 7 nachten. Ook de Filipijnen zijn deze winter een voordelig vakantieadres: 2 eilanden van de eilandenarchipel staan in de top 10 goedkoopste winterzonbestemmingen.

De 10 goedkoopste vakantiebestemmingen om een week aan de winter te ontsnappen: 1.Ho Chi Minh City, Vietnam, 2. New Delhi, India, 3. Denpasar, Indonesië, 4. Kuala Lumpur, Maleisië, 5. Cebu City, Filipijnen, 6. Manila, Filipijnen, 7. Bangkok, Thailand, 8. Mexico-Stad, Mexico, 9. Colombo, Sri Lanka, 10. Willemstad, Curaçao.

Bangkok het populairst onder Nederlanders deze winter
In de top 10 populairste bestemmingen staat Bangkok deze winter op nummer één. En Nederlanders hebben geluk, want de hoofdstad van Thailand valt dit jaar ook onder de 10 goedkoopste bestemmingen. Met gemiddeld 479 euro voor zeven overnachtingen in een 3 of 4 sterrenhotel en voordelige eet- en drankprijzen kun je een week lang vakantie vieren voor relatief weinig geld.

Maar liefst 5 van de 10 populairste bestemmingen staan dit jaar in de top 10 goedkoopste bestemmingen: naast Bangkok kunnen Nederlanders voordelig op reis naar favorieten Ho Chi Minh City, Denpasar, Manila en Colombo. Hoewel al deze bestemmingen in Azië liggen, zijn er ook aan de andere kant van de wereld zonnige oorden te vinden. Zo zijn Saint Thomas, (Amerikaanse Maagdeneilanden), Miami (Verenigde Staten) en Kaapstad (Zuid-Afrika) ook geliefd onder Nederlanders deze winter.

Het duurste vakantieoord onder de populairste bestemmingen is Auckland in Nieuw-Zeeland, waar reizigers bijna het dubbele kwijt zijn vergeleken met Bangkok. Overnachten in Kaapstad is duur, maar de goed geprijsde vluchten en verblijfskosten compenseren dit. Als het gaat om eten en drinken zijn Colombo en Jakarta een paradijs voor iedere foodie die graag geld bespaart. Lunchen en dineren kan hier voor minder dan 10 euro per dag en de prijzen voor koffie en lokaal bier zijn hier het laagst.

Weekje weg

Uit de analyse blijkt dat ontsnappen aan de winter niet meteen een fortuin hoeft te kosten. Bovendien kunnen Nederlanders voor nog geen 900 euro een week lang in Vietnam verblijven, een mooie kans voor wie een keer een verre reis wil maken. Met de Waar dan ook-zoekfunctie van momondo kunnen reizigers op basis van thema’s en hun vakantiebudget gedurende het hele jaar een ideale vakantiebestemming vinden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.