Bijzonder kamperen in binnenland Kroatië

Een beeld van de vier hier genoemde overnachtingsmogelijkheden in Kroatië. Foto’s: PR


De binnenlanden van Kroatië zijn één brok natuur waarin rivieren, bossen, bergen en watervallen de toon zetten. Perfect voor een actieve kampeervakantie met (berg)wandelen, fietsen, raften en kanoën. Naast dwalen door middeleeuwse dorpen en hoofdstad Zagreb hier 4 kampeertips voor wie de Kroatische kust eens achter zich wil laten.

Kamperen met eigen tent of glamping nabij de Plitvice meren
Nationaal Park Plitvicemeren is een magische plek in het binnenland van Kroatië op zo’n twee uur rijden vanaf hoofdstad Zagreb. Om optimaal te genieten van de 16 helderblauwe meren, meer dan 90 watervallen en bossen, is kamperen in de buurt van de meren een aanrader. Zo is er het Plitvice Holiday Resort, op 10 km afstand van de ingang van het park. Met een camping voor tenten en caravans (200 gasten) naast luxe Lake houses en boomhutten om uit te kiezen. Op het terrein vind je een restaurant dat de lokale keuken serveert, een zwembad en tal van faciliteiten. Natuurlijk zijn er excursies naar de Plitvicemeren, maar kanoën en raften op de Mrežnica river kan ook.

Info: Plitvice holiday resort

Mini-camperplaats inclusief zwembad in de heuvels bij Samobor
Samobor is een middeleeuws stadje bekend om z’n barokke architectuur en groene heuvels, 15 km verwijderd van Zagreb. Het wordt omringd door natuurpark Žumberak en talrijke wijngaarden en is favoriet van wandelaars en bergbeklimmers. De camperplaats Vugec plac ligt aan de rand van het centrum en biedt plek aan vier campers. Vugec heeft een BBQ-plaats en een zwembad. ’s Avonds is een restaurant zo gevonden om te proeven van het lokale dessert kremšnita met een glas traditionele Bermet-wijn.

Met een tent kamperen in de buurt van Samobor? Kijk dan bij Camp Etno kuća pod Okićem

Info: Vugec plac

Info: Etno kuca

Eco-camping met no-waste lifestyle van Nederlands gezin
Wie houdt van slapen in de natuur, vers geteelde, organic groenten op het menu en graag meer leert over een ‘healthy, no-waste lifestyle’, is bij Bogata Šuma in Vojnic aan het juiste adres. Het Nederlandse gezin Scheltus runt al sinds 2009 deze eco-camping inclusief moestuinen in de bossen van Kroatië. De camping is het hele jaar door open, je kunt er zelfs –als je dat wilt – met sneeuw kamperen maar een verblijf in een tent is het aangenaamst tot en met eind oktober. De camping ligt op 25 minuten rijden vanaf Karlovac en hun hond begroet je met een hartelijke blaf.

Info: Camping Karlovac

Citytrip Zagreb en kamperen aan een meer
Kamperen combineren met een citytrip Zagreb kan als de beste bij Camp Zagreb, een camping bij het dorp Rakitje aan het gelijknamige meer op maar 15 km rijden van Zagreb. Er zijn 50 plekken voor campers en tenten, maar de camping heeft ook bungalows en tipitenten aan het water in de aanbieding. Fijne extra’s: een spa- en wellnesscentrum, restaurant, gratis Wifi en naast mountainbiken in de omgeving is vissen mogelijk (met vergunning).

Info: Mini camping Zagreb

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.