Kijk: Videoprojecties op Ridderzaal en Kurhaus


Wie aan Den Haag denkt, haalt zich gauw de iconische gebouwen van de residentie voor de geest. Van 8 november t/m 8 december 2018 staan het Kurhaus en de Ridderzaal vijftien avonden letterlijk in de spotlights. Met bijzondere videoprojecties komen de gebouwen tot leven.

De interactieve pianoinstallatie Keys of Light geeft op Scheveningen klank en kleur aan de podiumgeschiedenis van het Kurhaus. In het MuseumKwartier maak je in de speelse videoprojectie Old Masters, New Heroes, te zien op de Ridderzaal, een visuele tijdreis langs de hoekstenen en mijlpalen van onze democratie. The Hague HighLights is een reeks van lichtevenementen van Feest aan Zee in november en december.

Keys of Light, interactieve pianoinstallatie
De interactieve pianoinstallatie Keys of Light, bekend van Light Festival Gent geeft op Scheveningen klank en kleur aan de befaamde geschiedenis van het Kurhaus als concertpodium. Getalenteerd pianist of beginnend muzikant? Kruip achter de vleugel en neem de regie over de animatie op het gebouw. Zolang er gespeeld wordt, worden er lichtcomposities en animaties op het gebouw geprojecteerd. Eén pianotoets kan genoeg zijn voor een groots lichteffect. Steeds weer anders… Deze installatie is gebouwd volgens de laatste lichttechnieken.

Old Masters, New Heroes, videoprojectie op de Ridderzaal
Maak in het MuseumKwartier een visuele tijdreis langs de mijlpalen van onze democratie. De speelse videoprojectie Old Masters, New Heroes werpt nieuw licht op de geschiedenis van de residentie. Al 800 jaar is het Binnenhof het centrum van de macht, hart van de democratie en fundament van de vrijheid. Nergens ter wereld is een regeringscentrum acht eeuwen operationeel en is er zo’n sterke connectie met de monarchie, kunst en cultuur. Wie waren die graven van Holland, waarom kozen ze voor deze plek en werd Amsterdam niet het regeringscentrum? De gotische Ridderzaal, ooit het feestpaleis van de Graven van Holland, doet dienst als filmdoek. Maak met het hele gezin deze ontdekkingsreis. Een unieke kans, want het Binnenhof staat aan de vooravond van een grootschalige renovatie.

The Hague HighLights
Naast The Hague HighLights vinden er meerdere andere Light Events plaats in de stad, onder meer:
– TINK Amazing Shop Windows The Hague staat dit jaar volledig in het teken van licht (8-25 dec)
– Scheveningen Light Air Show (za 1 dec), voor het eerst in Nederland, een vliegende aerobic show met vuurwerk.
– Scheveningen Light Walk (za 8 dec); een winterwonderwereld voor wandelaars met tientallen lichtkunstwerken.
– VONK18, Madurodam zet van do 27 t/m zo 30 dec Nederland in een ander licht met een spectaculaire lichtshow van kleine en grote momenten van 2018. Een inspirerende start van 2019.

De eerste editie van The Hague HighLights is een initiatief van Feest aan Zee, MuseumKwartier en Renovatie Binnenhof en wordt georganiseerd door het creatieve organisatiebureau Lustr en Mr.Beam, een kunstenaarscollectief dat ruimtelijke projecties en animatie voorstellingen ontwerpt. Bij slecht weer kan dit evenement geannuleerd worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.