KLM Delfts blauw huisje nummer 99: Douwe Egberts in Joure

Het 99e KLM-huisje: Van Douwe Egberts in Joure. Foto: PR


Traditiegetrouw introduceert KLM ter gelegenheid van haar (99e) verjaardag een nieuw Delfts blauw huisje. Dit jaar is de keuze gevallen op de eerste winkel van Douwe Egberts in Joure. Geen toeval, want vanaf zondag 28 oktober 2018 serveert KLM op al haar Europese en intercontinentale vluchten de duurzame UTZ- gecertificeerde koffie van Douwe Egberts.

KLM heeft gekozen voor een speciale DE-blend die perfect aansluit bij de smaakbeleving op grote hoogte. Deze koffie smaakt daardoor in de lucht net zo goed als op de grond. De duurzame koffie wordt ook geschonken in de Europese Crown Lounge, de intercontinentale Crown Lounge en in de diverse KLM-kantoren.

Sinds de jaren vijftig reikt KLM Delfts blauwe huisjes uit aan World Business Class passagiers tijdens intercontinentale vluchten. De huisjes zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland. Vanaf 1994 loopt het aantal huisjes synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op of rondom KLM’s verjaardag op 7 oktober een nieuw exemplaar aan de collectie toegevoegd. Volgend jaar op 7 oktober 2019 viert KLM als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld, opererend onder de originele naam, haar 100ste verjaardag.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.