MOAM viert verjaardag Mickey met kunst

Mickey in verschillende verschijningen. Foto: PR


Mickey wordt 90 jaar en wereldwijd wordt deze mijlpaal groots gevierd. In Nederland werkt Disney samen met MOAM, die achttien jonge kunstenaars selecteerde voor een Mickey expositie. De jarige Mickey Mouse is de inspiratiebron voor kunstenaars. Op 1 november 2018 exposeren zij hun unieke werk tijdens een verjaardagsfeest in Amsterdam. De expositie is van 2 tot 4 november 2018 te zien in de Beurs van Berlage.

Start van verhaal

Sinds zijn debuut op het grote scherm in Steamboat Willie op 18 november 1928, is Mickey de wereldwijde ambassadeur van The Walt Disney Company. De 90-jaar viering van Mickey omvat nieuwe merk- en product-samenwerkingen op het gebied van mode, gadgets, speelgoed, homedecoratie, accessoires, een speciale uitzending opgedragen aan Mickey op ABC television (4/11), een nieuw seizoen van korte animatiefilms over Mickey Mouse op Disney Channel en veel meer. Ook in Disneyland Paris wordt Mickey’s.

MOAM en Disney slaan de handen ineen, met achttien jonge talentvolle kunstenaars, waaronder illustratoren, schilders, filmmakers en modeontwerpers is er een diversiteit aan objecten te bewonderen. Zij hebben zich laten inspireren door Mickey Mouse van 1928 tot 2018. De expositie wordt geopend met een exclusief feest. De avond staat in het teken van Mickey, multidisciplinaire kunst, Disneymagie, creativiteit en jong talent.

Grand Hotel Krasnapolsky

Disney Company. Zijn herkenbare outfit: rode broek, gele schoenen en witte handschoenen, maar ook zijn neus voor avontuur maakt dit icoon wereldwijd is geworteld en omarmd. Het exclusieve evenement vindt plaats in de Wintertuin van het Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam, dat voor deze gelegenheid in Disney magie gehuld zal zijn. Samen met de grootste Mickey Mouse fans van Nederland, waaronder Wibi Soerjadi, moet het een bijzonder avond worden.

Over MOAM

MOAM is een agentschap dat jong art- en design talent samenbrengt met de gevestigde Nederlandse creatieve industrie. Jong talent, zelfexpressie en creatieve vrijheid staan hierbij centraal.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.