Nieuw platform: WintersportUtah.nl

Skiërs in Deer Valley. Foto: WintersportUtah.nl


Wie alweer aan het oriënteren is op de volgende wintersportvakantie heeft er door de komst van het nieuwe platform WintersportUtah.nl nog een bestemming bij om uit te kiezen. Op deze nieuwe Nederlandstalige website is alles te vinden om een wintertrip naar de Amerikaanse staat Utah te boeken.

De goede bereikbaarheid met de rechtstreekse vlucht van Delta Air Lines naar Salt Lake City International Airport vanuit Nederland en het feit dat de skigebieden op minder dan 45 minuten rijden van de luchthaven liggen, zorgen ervoor dat ‘The Greatest Snow on Earth’ van Utah ook door Nederlandse wintersporters ervaren kan worden.

Verschillende skigebieden

Het platform is een verzameling van informatie over de verschillende skigebieden, inspiratie-artikelen voor een wintersport naar Utah en de mooiste reizen van aangesloten reisorganisaties. Door middel van een interactieve infographic wordt op de homepage direct duidelijk hoe dichtbij de bergen bij de stad liggen en wat de verschillende skigebieden in de buurt te bieden hebben. Per skigebied staan ook de verschillende reizen die er naartoe gaan uitgelicht. Op deze manier kunnen wintersporters makkelijk oriënteren om vervolgens een reis aan te vragen bij een van de aangesloten reisorganisaties.

Regio rond Salt Lake City, Utah

De skigebieden rondom Salt Lake City in Utah liggen allemaal op minder dan 45 minuten rijden van de luchthaven Salt Lake City International Airport. De bijnaam van Salt Lake City is dus ook niet voor niets ‘Ski City’. De zes dichtstbijzijnde skigebieden zijn Park City Mountain, Snowbird, Alta, Brighton, Solitude en Deer Valley. Elk van deze heeft zo zijn eigen kenmerken waardoor er voor ieder wat wils is. Wie op zoek is naar veel pistes zet koers richting het grootste skigebied van de Verenigde Staten: Park City Mountain. Gek op luxe? Deer Valley is daarvoor perfect. Voor families is het diverse Brighton een goede keuze.

Achtergrond

In dit gedeelte van de Rocky Mountains valt gemiddeld 12 meter fijne poedersneeuw per jaar. Daarnaast zijn hier ook twee van de in totaal drie ski-only gebieden in de Verenigde Staten te vinden (Alta en Deer Valley). De backcountrymogelijkheden zorgen ervoor dat ook freeriders hier hun hart kunnen ophalen.
De reizen die worden aangeboden op het platform zijn samengesteld door verschillende reisorganisaties. De reizen verschillen in duur; zo zijn er pakketten waarmee je op een 6-daagse of 9-daagse skitrip naar Utah gaat, maar ook reizen van twee weken waarbij je niet alleen gaat skiën in een van de skigebieden maar ook op avontuur gaat naar de nabijgelegen National Parks, zoals Zion en Bryce National Park en de Grand Canyon. https://wintersportutah.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.