Overijssel trots op ‘eerste elektrische camper van Nederlandse bodem’

Gedeputeerde Eddy van Hijum (li) en Henk van Voornveld met de VisitOost e-camper. Foto: PR


Gedeputeerde Eddy van Hijum van Overijssel heeft de eerste volledig elektrisch aangedreven camper die Nederland rijk is gepresenteerd. Dat gebeurde op de dag van de duurzaamheid, bij aanvang van de Nationale Toerismetop in Deventer. De e-camper van MarketingOost maakt onderdeel uit van de nationale campagne om de provincie Overijssel onder toeristen te promoten.

De e-camper trekt veel bekijks, licht Henk van Voornveld, directeur MarketingOost toe: “Dankzij de grote afbeeldingen op de e-camper is het een echte blikvanger. Mensen hebben zoiets nog niet eerder gezien en reageren heel enthousiast. We gebruiken ‘m bijvoorbeeld voor beurzen en journalisten en bloggers gaan er mee op persreis.” Van Voornveld erkent dat de e-camper vooral als campagnetool fungeert: “Het gaat ons er niet om dat zoveel mogelijk mensen met een camper naar Overijssel komen. We willen vertellen dat deze regio bij uitstek geschikt is om je op te laden, op adem te komen. Met Erben Wennemars als energieke ambassadeur van ‘VisitOost’ en deze duurzame e-camper geven we op een creatieve manier invulling aan ons verhaal.”

Oplaadpalen

De presentatie tijdens de Nationale Toerismetop, waar thema’s als massatoerisme en duurzaamheid zijn besproken, sluit naadloos aan bij de boodschap van Overijssel. Recent lanceerde de provincie samen met Gelderland een proef met 2250 slimme oplaadpalen. Gedeputeerde Eddy van Hijum is tevreden dat met de eerste elektrische camper een ‘groen’ signaal wordt afgegeven: “De impact van toerisme zal de komende jaren verder toenemen en het is van belang dat we vanuit Overijssel beleid ontwikkelen waarbij de balans tussen toerisme, economie, natuur en het welzijn van de eigen inwoner centraal staat.”

E-camper

De eerste e-camper is van Overijsselse makelij. De bedrijfswagen is omgebouwd tot camper door het Twentse bedrijf Custom Camp. De actieradius bedraagt ongeveer 120 kilometer. De e-camper is ook te huur voor particulieren. Meer informatie over de camper is te vinden op visitoost.nl/camper.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.