Pluspunten van eco-resort in het zuiden van Egypte

Zonsondergang in Wadi-El-Gemal. Foto: Jeroen van Wilgen


Groen is niet direct de kleur waar je aan denkt bij Egypte, toch draait het in Wadi El Gemal National Park allemaal om natuur en duurzaam toerisme. Gelegen in het verre zuiden van Egypte is dit relatief onbekende natuurgebied dé vakantiespot voor eco-liefhebbers.

Je vindt hier een koraalrif, een woestijngebied, kraakheldere nachten met een mooie sterrenhemel, vogelrijke eilanden, mangroves en de oudste smaragdmijnen ter wereld. Dankzij de ligging aan de Rode Zee komen ook zonaanbidders hier aan hun trekken. Wadi El Gemal National Park betekent ‘vallei van de kamelen’ en ligt op een uur rijden ten zuiden van de plaats Marsa Alam. Gelegen aan de Rode Zee kunnen zowel strand- als natuurliefhebbers hier hun hart ophalen en tot rust komen.

Resort

De plek om in stijl te overnachten tijdens een bezoek aan dit natuurgebied is het Gorgonia Beach Resort. Dit all-inclusive vijfsterrenresort ligt in Wadi El Gemal National Park en het eerstvolgende resort ligt op kilometers afstand waardoor gasten het idee hebben compleet alleen in het natuurgebied te zijn. Met een mooi rif voor de deur is het een populaire duikspot en wil je je natuurlijke steentje bijdragen, meld je dan aan voor de clean-ups die het eco-resort regelmatig organiseert om zwerfafval uit zee op te ruimen. Meer weten over het Egyptische leven onder water? De mariene bioloog werkzaam in het hotel neemt bezoekers mee op een reis onder water en vertelt je alles over het leven in de Rode Zee.

Woestijn in

Op zoek naar avontuur? Trek dan een dag de woestijn in en maak kennis met de verborgen schatten van Wadi El Gemal National Park. De heuvelachtige valleien en woestijnlandschappen zijn een inspiratie voor fotografen, schrijvers en filmmakers. Midden in dit desolate gebied verrast de perfect geconserveerde tempel van Sikait iedere bezoeker die voorbij komt. De tempel en de bijbehorende Romeinse nederzetting zijn een lust voor het oog en liggen niet ver van ‘s werelds oudste smaragdmijnen.
Meer informatie over Wadi El Gemal National Park: http://wadielgemal.org/it/
Meer informatie over Gorgonia Beach Resort: www.gorgoniabeach.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.