Uit je comfort-zone: Wintersport eens in Zweden

Uit je comfort-zone: Wintersport eens in Zweden 9

Meerijden met sledehonden in het Zweedse Dalarna. Foto: Nisse Schmidt/Visit Sweden


Klaar voor de échte winter? De Zweedse winter ligt dichterbij dan je denkt: in Midden-Zweden kun je de perfecte wintervakantie beleven. Dalarna is niet alleen gemakkelijk bereikbaar per auto vanuit Göteborg, Oslo of Stockholm, maar heeft ook alles in huis voor een wintervakantie plús. En die plus zit ‘m in de typische Zweedse winter activiteiten: ga op sneeuwscooter- en hondensleetocht, neem een duik in de verse poedersneeuw, verken de natuur op je snowboard of ski’s, ga ijsvissen of sneewschoenwandelen en eindig je dag in de sauna van je eigen rode huisje. Hej Zweedse wintervakantie!

Winterbestemming: Idre Fjäll
Skiën in Zweden? Het seizoen is al bezig! Op 19 oktober 2018 zijn al enkele pistes geopend in Idre Fjäll. Idre Fjäll is een begrip in de Zweedse wintersport en dat is niet voor niets. Dit dorp op nog geen 600 meter hoogte is een van de meest sneeuwzekere skibestemmingen van Zweden en het fijne is: alle activiteiten vind je binnen het dorp. Onderneem de diverse sneeuw activiteiten, leer meer over de Sámi cultuur en wellicht zie je rendieren door het dorp heen lopen. En met meer dan 40 pistes kun je er prima skiën.

Winterbestemming: Orsa Grönklitt
Orsa Grönklitt is een populaire familiebestemming in zowel de zomer als de winter. In het hart van de provincie Dalarna vind je deze vakantieplek met verschillende vakantiehuisjes in de sneeuw, het Orsa meer en vooral van het beroemde roofdierenpark Orsa Rovdjurspark. Skiën met uitzicht op het wolvenverblijf vanuit de skilift? Je vindt het hier.

Schaatswalhalla Dalarna
Schaatsen op natuurijs, de droom van iedere schaatsliefhebber. De Zweedse regio Dalarna heeft verschillende fantastische plekken om je ijzers onder te binden en kilometers te maken. Meest bekend is het Runn-meer, tot wel 62 vierkante kilometer schaatsparadijs. In februari 2019 wordt daar ook de Runn Winterweek georganiseerd. Andere goede mogelijkheden vind je op het Siljan meer, Orsasjön, Brunnsjön en Flosjön.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.