Naar Groot Brittanië kijken op het grote en kleine scherm


Shaun the Sheep speelt zich ook af in Engeland.

Groot-Brittannië speelt opnieuw een hoofdrol in verschillende nieuwe grote filmreleases in 2019 en zal daarnaast toonaangevend zijn in een paar van de meest succesvolle tv-hits.

Mary Queen of Scots – 17 januari 2019
Met in de hoofdrollen Saoirse Ronan en Margot Robbie als respectievelijk de Schotse Koningin Mary en haar nicht, de Engelse Koningin Elizabeth I. Deze biografie laat zien hoe Mary probeert Elizabeth van de troon te stoten, wordt veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf en uiteindelijk geëxecuteerd wordt. De Britse landschappen die als filmlocatie dienen, waaronder Londen, Oxford en Derbyshire in Engeland en Edinburgh en Glencoe in Schotland, zetten de prachtige decors en kostuums kracht bij.
Breng een bezoek aan Linlithgow Palace, waar Mary geboren werd, slechts een uur rijden vanaf Edinburgh en aan Edinburgh Castle, waar zij het leven schonk aan haar enige kind en het Mary Queen of Scots Visitor Centre in Jedburgh, in de Schotse regio Scottish Borders.

De film Downton Abbey – verwacht in 2019
Hierover gaan veel geruchten rond…maar een woordvoerder van NBC Universal heeft inmiddels bevestigd dat zij in 2018 zullen starten met de productie van deze film. Bijna drie jaar na de laatste televisieafleveringen heeft Highclere Castleonthuld dat de acteurs en filmploeg er in het laatste kwartaal van 2018 zullen terugkeren voor de filmopnames.

Bond 25 – november 2019
Bond verschijnt weer op het witte doek! De 25e Bond-film zal in 2019 in première gaan. Er zijn nog geen locaties onthuld, maar er is in heel het Verenigd Koninkrijk genoeg te doen rond de Bond-gekte. Ga bijvoorbeeld in het London Film Museum, in Covent Garden, rekwisieten van eerdere Bond-films bekijken of geniet van een Martini in de regelmatig door Bond-schrijver Ian Fleming bezochte Dukes Bar, in de Londense wijk Mayfair.

Shaun the Sheep 2 – verwacht in 2019
Iedereens favoriete wollen vriendje zal volgend jaar weer op het scherm te zien zijn, in de door Aardmans geproduceerde Shaun the Sheep 2. De Oscar-winnende animatiestudio is gevestigd in Bristol, in Zuidwest-Engeland, en was ook producent van in de prijzen vallende films als Wallace and Gromit, Shaun the Sheep Movie en Early Man.

The Favourite – 3 januari 2019
Aan het begin van de 18e eeuw zit in Engeland een zwakke Koningin Anne op de troon en regeert haar goede vriendin Lady Sarah in haar plaats het land. Met hoofdrollen voor de Britse acteurs Olivia Coleman en Rachel Weisz. Als filmlocatie diende onder meer Hatfield House, op een uur rijden van Londen.

The Secret Garden – releasedatum zomer 2019
In 2019 komt ook een nieuwe filmbewerking uit van het klassieke kinderboek The Secret Garden (de geheime tuin), van de schrijfster Frances Hodgson-Burnett. Filmregisseur is Marc Munden en hoofdrolspelers zijn Colin Firth en Julie Walters. De film gaat over een jong weesmeisje uit India, die bij haar oom in Yorkshire gaat wonen, die haar verwaarloost. Belangrijke filmlocaties zijn onder meer Helmsley Walled Garden (the secret garden), Duncombe Park en Farndale in the North York Moors National Park, in Noord-Engeland en Iford Manor in Wiltshire, in West-Engeland.

Film zonder titel van Richard Curtis & Danny Boyle– releasedatum 13 september 2019
Het plot van een nieuwe film van Richard Curtis en Danny Boyle wordt goed onder de hoed gehouden, maar het gerucht gaat dat het een op de Beatles gebaseerde romantische komedie is, die zich afspeelt in het Suffolk van de jaren 60 en/of 70… De filmopnames vonden plaats door het hele land, onder meer in: Halesworth, Dunwich, Shingle Street en tijdens het Latitude Festival. Acteurs zijn: Lily James, Himesh Patel en Ana
de Armas. Er zijn ook meerdere cameo’s, onder andere voor Ed Sheeran.

Peaky Blinders, seizoen 5 – verwacht in 2019
Tommy en de anderen uit Peaky Blinders zullen in 2019 weer op televisie te zien zijn. Peaky Blinders speelt zich af in de centraal in Engeland gelegen stad Birmingham, aan het einde van de 17e en begin 18e eeuw. De filmopnames waren zowel in Birmingham als in Liverpool, in Noordwest-Engeland.

The Crown, seizoen 3 – verwacht in 2019
De opnames zijn begonnen voor het derde seizoen op Netflix van The Crown, met Olivia Coleman als Koningin Elizabeth, Tobias Menzies als Prins Phillip, en Helena Bonham Carter als Prinses Margaret.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.