Jasper uitgeroepen tot beste skidorp van Noord-Amerika

Jasper uitgeroepen tot beste skidorp van Noord-Amerika 8
Wintersport in het Canadese Jasper. Foto: Mike Seehagel/ PR

Prachtige poedersneeuw, een relaxt en authentiek skidorp en gezellige restaurants en cafés om na een dag op de piste lekker in bij te komen. Het Canadese plaatsje Jasper heeft alles wat een doorgewinterde skibestemming zich kan wensen. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij: Jasper is uitgeroepen tot beste Noord-Amerikaanse skidorp van 2018 door de lezers van USA Today.

Zij zijn zeer te spreken over de vriendelijke bevolking, de gemakkelijk bereikbare pistes en de ongedwongen sfeer van het dorp. Voor komende dagen is er veel sneeuw voorspeld, reden genoeg om voor een witte wintersport in Jasper te kiezen.

Skiën in Marmot Basin

De geschiedenis van Jasper begint als spoorwegstadje en handelspost en in het pittoreske centrum druipt de historie van de geveltjes. Vandaag de dag draait het hier niet meer om treinen en goederen, maar om natuur. Het stadje ligt in het hart van het Jasper National Park, waar skiërs en snowboarders kunnen genieten van de pistes in Marmot Basin. En de Rocky Mountains hebben meer te bieden. Na een dag in de sneeuw is het heerlijk opwarmen in een van de restaurants of cafés van Jasper of in de buitenlucht jacuzzi van de Fairmont Jasper Park Lodge. Het hele gebied is een Dark Sky Preserve, wat betekent dat er ’s nachts nauwelijks kunstlicht te zien is. En laten dat nou ook juist de perfecte condities zijn om het noorderlicht te spotten…

Voor sport- en natuurliefhebbers

Even een dagje niet op ski’s? Er valt in de omgeving nog veel meer te beleven voor zowel sport- als natuurliefhebbers. Pak de Icefields Parkway en geniet van het uitzicht onderweg naar de indrukwekkende Athabasca gletsjer. De weg is daar speciaal voor aangelegd en verbindt Jasper met het Lake Louise in Banff National Park. Fietsen kan ook, zelfs hartje winter. Jasper National Park heeft winterse trails waar je met een fatbike door de sneeuw toert en in alle stilte kunt genieten van de witte wereld. Duik terug in Jasper de Jasper Brewing Company in voor een lokaal gebrouwen biertje.

Over de Reader’s Choice van USA Today 

Jasper kreeg de titel Beste Skigebied van Noord-Amerika op basis van een enquête onder lezers van USA Today. Deelnemers beoordeelden de twintig genomineerden op basis van toegang tot skipistes, de sfeer in het dorp, het restaurantaanbod en de geschiedenis van het gebied. De stemmen werden over een periode van vier weken verzameld en Jasper scoorde met name hoog op de gemakkelijk te bereiken pistes, het dorpse karakter en de vriendelijk bevolking.
Meer informatie over het gebied is te vinden op de wintersportwebsite SneeuwzekerDeals.nl. Er zijn reizen naar het gebied te boeken vanaf €869 per persoon, incl. KLM-vlucht naar Edmonton, hotelovernachtingen, skipas, transfer en de mogelijkheid om gratis je eigen ski’s mee te nemen. 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.