Outdoorjack zonder verfstoffen

Met deze jas ga je als een soort albino door het leven. Foto: PR

Haglöfs introduceert de V-serie Raw Anorak, een outdoorjack dat materiaalinnovatie combineert met een geavanceerd ontwerp. De volledig getapete en fluorcarbonvrije anorak is ijzersterk dankzij de stof waarin Vectran™is verwerkt. Vectran-vezel is volgens de producent vijf keer sterker dan staal. De jas is wit omdat geen verfstoffen worden toegepast, waardoor veel water wordt bespaard tijdens het productieproces.  Een top-segment jas waarvoor je bijna 800 euro moet neertellen.

Bij het ontwerp lag de focus op eenvoud, ultralange levensduur, bescherming en duurzaamheid. Het nieuwe jack is gemaakt van drielaags shellmateriaal van gerecycled nylon dat is ontwikkeld met Haglöfs eigen PROOF™ technologie voor volledige water- en windbescherming in ruige omstandigheden.

‘Krachtig jack’

Jenny Kjellbom, Senior Designer bij Haglöfs, licht toe: ‘Met de V-serie Raw Anorak hebben we de lat hoog gelegd en gestreefd naar het meest baanbrekende, duurzame en krachtige jack ooit gemaakt. Daarom gebruiken we gerecycled nylon en Vectran ™, een draad die word gebruikt in kabels voor diepzeeverkenningen, voor een ultralange levensduur.

Deze anorak is echt anders dan een traditioneel buitenjack. Zelfs de kleur is anders, of liever gezegd er is geen kleurstof toegevoegd. Het materiaal heeft zijn oorspronkelijke witte kleur behouden. Door het verfproces over te slaan hebben we enorm veel water bespaard.’

Details

De gevouwen spieconstructie aan de voorkant van de kraag en de opening aan de onderkant zorgen voor maximale bescherming en goede mobiliteit
Er zit een lange rits aan de zijkant en er is een groot voorvak met ritssluiting. Er is een knoopsluiting met knopen, met knopen aan de achterkant van de kap en aan de zijkant van de body voor een perfecte pasvorm

De Haglöfs V-serie Raw Anorak is in een beperkte oplage verkrijgbaar bij Zwerfkei in Woerden. Model: uniseks, maat S-XL. Consumentenadviesprijs € 799,95. Ga voor meer informatie naar www.haglofs.com.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.