De 7 laatste tips voor de vakantiebeurs 2019

Met een Campwerk vouwwagen kun je ook op onherbergzame plekken overnachten. Foto:PR

In aanloop naar de vakantiebeurs stroomt de mailbox van Elkedagvakantie altijd vol met berichten van allerlei exposanten. We hebben er de 7 aardigste tips uitgehaald.

Singapore race

Sinds 2014 is Singapore Airlines titelsponsor van de Formula 1 Singapore Airlines Singapore Grand Prix, de populaire straatrace en de enige die ’s avonds wordt gereden. Tijdens dit jaarlijkse sportevenement worden door de gehele stad concerten en evenementen georganiseerd, maar uiteindelijk draait het allemaal om de spectaculaire F1 race op het Marina Bay circuit. De Formula 1 Singapore Airlines Singapore Grand Prix vindt in 2019 plaats van 20 t/m 22 september.

Om bezoekers aan de Vakantiebeurs deze Grand Prix zelf te laten ervaren, zijn er twee race simulators geplaatst. Dit is een unieke gelegenheid om in een F1 bolide over het beroemde circuit te racen. Degene die gedurende de Vakantiebeursperiode de snelste rondetijden neerzet, wordt de gelukkige winnaar van een F1 pas voor 3 dagen om de races bij te wonen, 2 vliegtickets naar Singapore en 3 nachten hotelaccommodatie. De stand is te vinden in Hal 12 (nummer B078).

Engelse steden

De steden van Noord-Engeland – Hull, Leeds, Manchester, Liverpool en NewcastleGateshead – kondigen op de beurs de lancering van een nieuwe multi-city toeristische belevenis in samenwerking met reisorganisatie House of Britain aan: de ‘North of England City Experience’. Deze belevenis is op maat gemaakt voor de Nederlandse markt. De officiële lancering is op 9 januari 2019, tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht.

Alle vijf de steden zijn voormalige industriesteden die hun karakter daaraan te danken hebben en vandaag de dag een dynamische en culturele opleving doormaken. Door middel van kunst, muziek, theater, architectuur, restaurants, nachtleven en evenementen bruisen de steden met activiteiten die plaatsvinden in de verschillende gerenoveerde industriële omgevingen. Elke stad is van nature uniek en heeft haar eigen persoonlijkheid. Wie alle steden combineert tijdens een reis die gemakkelijk per trein afgelegd kan worden geniet van het rijke culturele aanbod en het beste wat de steden in Noord-Engeland te bieden hebben. 

Vouwwagens

De kampeermarkt is de laatste jaren veel in het nieuws met nieuwe verkooprecords van de camper. Deze productgroep is weliswaar populair, maar is niet altijd bereikbaar en geschikt voor iedereen. Een alternatief komt uit onverwachte hoek; de tenttrailer.

Vroegere generaties vouwwagen kenmerkten zich door weliswaar een compacte aanhanger achter de auto, wat fijn is tijdens het rijden, maar vooral ook door het moeizame en tijdrovende opzetten en de slechte bedden. Met de nieuwe generatie tenttrailers zijn die nadelen weggenomen. De vouwwagen 2.0 is behoorlijk gemoderniseerd.

Een speler die hard aan de weg timmert is het Duitse Campwerk. Het model tenttrailer dat Campwerk vanuit haar standplaats Bochum produceert, is gebaseerd op de Australische tenttrailers die in Europa steeds populairder worden. Deze tenttrailers kenmerken zich door het extreem snel kunnen opzetten, het zeer comfortabele vaste bed en de mogelijkheid om de aanhanger ook zonder tent te gebruiken. “Ons type tenttrailer biedt met de compacte aanhanger de mobiliteit van een camper, maar biedt veel meer ruimte en een geweldig slaapcomfort wat je weinig tegenkomt in een camper of caravan. En dat tegen een fractie van de nieuwprijs van een camper,” aldus Ivar van der Leij, vertegenwoordiger voor Campwerk in Nederland.

In Utrecht heeft de bezoeker zelf de mogelijkheid om de tenttrailer op te zetten. Van der Leij vertelt: “Het opzetsysteem van de tenttrailer is eenvoudig en zeer effectief. Binnen werkelijk maar 3 minuten is de basistent al opgezet. Om te laten zien dat je daarover niet geoefend hoeft te zijn, brengen we een demomodel mee, waarmee de bezoeker dat zelf kan proberen. Zo kan hij of zij zelf beoordelen of het echt zo gemakkelijk gaat. En ik kan verzekeren dat écht iedereen de tenttrailer in z’n eentje kan opzetten“.

Draagbare kluis

Drie jaar geleden werden zij zelf bestolen op het strand van Curaçao en nu willen Maurice de Bruin (29) uit Den Haag en Max van Steekelenburg (27) uit Naaldwijk voorkomen dat andere mensen hetzelfde overkomt. Daarom brengen zij nu de draagbare kluis Safego naar Nederland en de rest van Europa toe.

“We waren op Mambo Beach in Curaçao en hadden onze waardevolle spullen zoals telefoons, autosleutels en pasjes verstopt rondom ons strandbedje”, vertelt De Bruin. “Na slechts een paar minuten in de zee kwamen we terug bij ons bedje en  waren onze autosleutels verdwenen. Het zette ons aan het denken hoe we deze ellende in de toekomst konden voorkomen. Het is immers niet alleen waarde waar je over praat, het levert ook heel veel gedoe op.” 

De diefstal op het strand leidde tot een lang parcours om de perfecte oplossing te vinden. Met Safego als resultaat. Een mobiele kluis die je bijvoorbeeld aan je strandbed of een bankje kunt klikken om er waardevolle spullen in te bewaren die je graag bij de hand wilt hebben. Even terloops in een tas graaien en kostbare bezittingen meenemen is er voor criminelen niet meer bij. 

Meer bekendheid. Dat staat in 2019 hoog op het lijstje voor Safego. Vandaar ook de aanwezigheid op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast een demonstratie van de oplossing is er een mogelijkheid voor bezoekers om een Safego te kopen. Mét een aanbieding: van €44,95 voor €37,50. Safego is te vinden in Hal 10 (Standnummer: E067). 

Instagram: travelwithsafego
Facebook: https://www.facebook.com/SAFEG…

Great West Way

De Great West Way is een nieuwe route die op meerdere manieren kan worden afgelegd: over de weg, te voet, per fiets, over het spoor of over het water. Het is daarmee de eerste in zijn soort. De Great West Way zal in Nederland officieel gelanceerd worden tijdens de Vakantiebeurs op 9 januari 2019. 

De nieuwe reisroute doorkruist zes districten van Londen naar Bristol en beslaat in totaal maar liefst 500 mijl (ongeveer 805 km) aan bereisbare routes langs de Theems, het Kennet & Avon Canal, de Great Western Railway, de A4 en talloze wandel- en fietspaden.

Het maakt niet uit met welk vervoersmiddel de route afgelegd wordt, de Great West Way zal reizigers door de meest pittoreske landschappen, florerende marktsteden en ansichtkaartwaardige dorpjes leiden. Onderweg passeren zelfs nog drie UNESCO-plekken de revue – de Kew Gardens, Stonehenge en Bath, met de Romeinse baden – en drie ‘Areas of Outstanding Natural Beauty’ – de Chilterns, Cotswolds en North Wessex Downs. Ook andere iconen van Engeland zijn gelegen aan de Great West Way: Hampton Court Palace en Windsor Castle. Gecombineerd met een overvloed aan pubs, tearooms, brouwerijen, wijngaarden en restaurants met een Michelin-ster biedt de Great West Way toeristen een typisch Engelse ervaring.

Meer over de Great West Way is te lezen op GreatWestWay.co.uk

Daktentkamperen

Dat de daktent aan populariteit toeneemt, was afgelopen september te zien tijdens het eerste Daktentfestival van Nederland (www.daktentfestival.nl). 51 Daktenten in het Drentse Schipborg brachten een geweldige sfeer en het festival bood de mogelijk aan deelnemers om ervaringen uit te wisselen met elkaar en met geïnteresseerde bezoekers van het festival. De organisator van dit Daktentfestival geeft tijdens de Vakantiebeurs (10-13 januari) uitleg over de voordelen van het kamperen in een daktent en geeft antwoord op vragen tijdens een presentatie in het Europatheater.

Een daktent is een relatief onbekend kampeermiddel. Diegenen die het fenomeen kennen, denken vaak aan het reizen met een terreinwagen door Afrika. Maar toepassing op een reguliere personenauto is ook heel goed mogelijk. Ten tijde van de DDR had men daar de mogelijkheden van de daktent al lang ontdekt en bestond er al een tent voor op de iconische Trabant.

Dat er op vrijwel iedere auto een daktent past, bewijst onderstaande video. Daarop is te zien dat zelfs op een 45-km auto een daktent te monteren is.

Meer informatie via de Facebookpagina van het bedrijf.

Een uitvoerige presentatie over de voor- en nadelen van het kamperen in een daktent, waar je op moet letten bij de aanschaf of huur en wat de mogelijkheden zijn, is te beluisteren en te zien op zondag 13 januari om 12.45 uur in hetEuropatheater in hal 7.

Republika Srpska

Republika Srpska wordt door steeds meer toeristen uit West-Europa bezocht. Mede dankzij de komst van Ryanair is de bereikbaarheid sterk verbeterd. Sinds 30 oktober vliegt de luchtvaartmaatschappij twee keer per week vanaf Memmingen, Charleroi en Stockholm op Banja Luka, de regionale hoofdstad van Republika Srpska, en heeft inmiddels ruim 10.000 passagiers vervoerd. Vanaf april 2019 wordt Berlijn aan de dienstregeling toegevoegd. Verschillende evenementen en nieuwe investeringen in de toeristische infrastructuur moeten toeristen ook verleiden om Republika Srpska te bezoeken. Van 9 t/m 13 januari zal Republika Srpska weer vertegenwoordigd zijn op de Vakantiebeurs van Utrecht.

Republika Srpska ligt in het hart van de Balkan en is een van de twee entiteiten van Bosnië en Hercegovina. Het grenst aan Kroatië, Servië en Montenegro en heeft een oppervlakte van 25.052 km2, iets meer dan de helft van Nederland. Het gebied is dun bevolkt met 1,4 miljoen inwoners en wordt gekenmerkt door een nog ongerepte natuur bestaande uit bergen, rivieren en canyons. Tussen deze bergen liggen historische steden met een rijkdom aan cultureel erfgoed, middeleeuwse kloosters, authentieke plattelandsdorpjes en talrijke wijngaarden. Republika Srpska is nog relatief onbekend bij de internationale reiziger maar heeft veel geheimen om te ontdekken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.