ANWB-verkiezing: Dit zijn de beste campings van 2019

strandhuisjes ANWB
Kamperen aan het strand. Foto: ANWB/PR

De ANWB heeft deze week in Utrecht de ANWB Camping van het Jaar Awards bekendgemaakt. Zes campings vielen in de prijzen, drie in Nederland en drie over de grens. De Camping van het Jaar-verkiezing was dit jaar voor het eerst een volledige publieksverkiezing. Er werden ruim 35.000 stemmen uitgebracht.

De winnaars van de titel ANWB Camping van het Jaar 2019 zijn:

Winnaars in de categorie De fijnste gezinscamping
· In Nederland: Camping de Paal, Bergeijk, Noord-Brabant
· Over de grens: Camping Les Coudoulets, Pradons, Ardèche, Rhône-Alpes, Frankrijk

Winnaars in de categorie De beste huuraccommodatie
· In Nederland: Camping de Leistert, Roggel, Limburg
· Over de grens: Camping & Resort Sangulí Salou, Salou, Tarragona, Cataluña, Spanje

Winnaars in de categorie De mooiste groene camping
· In Nederland: Camping de Helfterkamp, Vaassen, Gelderland
· Over de grens: Hedesunda Camping, Hedesunda, Gävleborg, Norrland, Zweden

Publiekskeus

Tijdens de afgelopen zomervakantie hebben campinggasten hun stem uit kunnen brengen ten behoeve van de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2019. Voor het eerst zijn de campings voor 100% beoordeeld door de Nederlandse kampeerder en niet, zoals in voorgaande jaren, door een vakjury. Het is dus nu een volledige publieksverkiezing.

Negen aspecten beoordeeld

De campings, in drie categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen, maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel. Voor de fijnste gezinscamping speelden onder andere de prijs-kwaliteitverhouding, de zwemmogelijkheden en het sanitair een extra grote rol.

Voor de beste huuraccommodatie werd er extra gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, de ligging van de huuraccommodatie op de camping en de schoonmaak van de accommodatie. En voor de mooiste groene camping speelden het terrein en milieubewustzijn/duurzaamheid een extra zware rol. Deze weging vond plaats op basis van de stemmers, die zelf aangaven wat zij extra belangrijk vonden.

Kijk voor meer informatie op:
www.anwb.nl/kamperen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.