It giet oannuleringsdekking bij FBTO

FBTO maakte dit kaartje naar aanleiding van een eigen onderzoek. Foto: PR

FBTO deed onderzoek naar het Elfstedenvirus onder meer dan 500 Nederlanders. Hoe zit het met de Elfstedenkoorts en hoe ver gaan ze om niets van een eventuele ‘Tocht der tochten’ te missen? In 5 vragen kwam FBTO daar achter. 30% boekt bewust géén vakantie in de wintermaanden

Een opmerkelijke uitkomst, want stel je voor dat ‘ie komt! Maar thuisblijven is helemaal niet nodig… FBTO heeft een oplossing bedacht voor mensen met een geldig startbewijs voor het schaatsen van de Elfstedentocht. FBTO introduceert ‘It giet oannuleringsdekking’ voor de 30.000 leden van de vereniging die bij een eventuele volgende ijstijd mogen rijden.


Als Friese verzekeraar vindt FBTO dat iedereen met een geldig startbewijs de Elfstedentocht moet kunnen schaatsen. Ook als je nét op dat moment op vakantie bent. Dus bedacht de verzekeraar voor die mensen een oplossing: de It giet oannuleringsdekking in de module annuleringsverzekering van de FBTO Reisverzekering. Die werkt zo: klinken de woorden “It giet oan!”of een andere kreet met dezelfde strekking, dan verzekert FBTO je annuleringskosten van de geboekte vakantie als je een geldig startbewijs hebt.

In het FBTO Elfstedentochtonderzoek werden de deelnemers verder gevraagd of ze een buitenlandvakantie afbreken voor een Elfstedentocht, een vakantie afzeggen, of ze naar Friesland komen om langs de route te staan. Ook laat het onderzoek een kaartje van Nederland zien waar de Elfstedenkoorts het grootst is.

Ieder jaar duikt het Elfstedenvirus op, ook dit jaar. Andere Tijden kwam begin januari met een aflevering over de Elfstedentocht van ’96, die nét niet doorging. Een ander voorbeeld is het boek 8070 dagen van sporthistoricus Jurryt van de Vooren: op 8 februari 2019 wachten we al 8070 dagen op de volgende Elfstedentocht, de laatste is die van 1997. Of komt de 16e tocht toch? Even Googelen op ‘Elfstedentocht’ en je vindt meteen een hoop actuele resultaten. Nederland is ondanks klimaatveranderingen nog steeds een schaatsland.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.