Kampioenen Dakar Rally: Peru is dé avontuurlijke hotspot in 2019

Machu Pichu Dakar
Naast racen hebben de coureurs ook tijd voor een bezoek aan toeristische attracties. Foto: PR/PROMPERÚ

Dakar-coureurs Stéphane Peterhansel en Cyril Despres vinden dat Peru dé hotspot van 2019 is voor avontuurlijke reizigers. De rijders van het X-raid-team zijn onder de indruk van de mogelijkheden die het land biedt aan beoefenaars van avontuurlijke sporten. Peterhansel jaagt op zijn 14e titel in de zwaarste off-road competitie ter wereld.

Enkele dagen vóór de start van de eerste 100% Peruaanse Dakar rally brachten Peterhansel en zijn vrouw Andrea, die zelf ook coureur is, de nieuwjaarsnacht door in de stad Cusco. Tevens bezochten ze tussen 27 december en 2 januari de Heilige Vallei en het UNESCO-werelderfgoed van Machu Picchu.

Gastvrijheid

Peru heeft al vóór de start van de rally zijn sporen achtergelaten bij Peterhansel: “Ik was onder de indruk van de kracht en de gastvrijheid van de Peruanen, die ik voorafgaand aan de start van de Dakar 2019 heb ervaren. Machu Picchu is inderdaad een van de zeven wonderen van de moderne wereld. Nu ik dit heb gezien, denk ik dat het geweldig zou zijn om een avontuurlijke rit te maken door de Peruaanse Andes, op een motorfiets of met de auto.”

Inca Trail

Ook motorcoureur Cyril Despres heeft de smaak te pakken. Hij wil na de vele honderden gemotoriseerde kilometers van de rally juist iets te voet gaan doen. Om die reden zal de Franse coureur de Inca Trail-route lopen. “Wanneer ik vakantie heb zoek ik altijd avontuurlijke plekken met mijn vrouw. We hebben de datum al vastgelegd voor ons bezoek, maar in tegenstelling tot Stéphane (Peterhansel) zullen we de Inca Trail te voet doen. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn meest avontuurlijke kant misschien wel dáár zal vinden, aldus de gelauwerde motorcoureur.

Presentatie aan publiek

Ook de Duitse Annett Fischer, coureur bij het GirlsForDakar-team en Sven Quandt, eigenaar van het X-raid-team, bezochten Cusco en ondervonden de gastvrijheid en vriendelijkheid van de inwoners van de tweede stad van Peru, die bezoekers altijd met open armen ontvangen.

Op 17 januari zal de Dakar Lima 2019 Fair worden gehouden aan de Costa Verde Esplanade in het district Magdalena del Mar in Lima. Tijdens dit evenement worden de voertuigen aan het publiek gepresenteerd.

Meer over Dakar

De Dakar Rally 2019 is van 6 tot 17 januari 2019 en omvat 5 regio’s van Peru. Het is de eerste keer dat de beroemdste rally ter wereld in één enkel land zal worden verreden en het is de vierde keer dat Peru in de race zit.
In deze 100% Peruaanse editie bestaat de route voor 70% uit duinen en voor 30% uit verschillende soorten terreinen.
Web: www.dakar.peru.travel
Facebook: www.facebook.com/visitperu.es
Twitter: www.twitter.com/visitaelperu
Instagram: www.instagram.com/peru

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.