‘Nederlandse toerist mijdt Afrikaanse noordkust’

'Nederlandse toerist mijdt Afrikaanse noordkust' 9
Toeristen kiezen voor andere bestemmingen als vervanging van Tunesië. Foto: CC0/Pixabay/hbieser

Nederlanders laten dit jaar de Afrikaanse noordkust met rust en kiezen zeer sterk voor reizen onder de Sahara. Dat concluderen de organisatoren van de ‘vakantiebeurs voor bijzondere reizen’, die dit weekend gehouden wordt in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Nog nooit waren zoveel safariondernemingen actief op de vakantiebeurs voor bijzondere reizen in Amsterdam en lijken landen als Tanzania en Uganda met gemak voormalige bestemmingen als Egypte en Tunesië en zelfs Marokko voorbij te streven.

De bernbom die een toeristenbus bij de pyramide van Cheops trof en de terugkerende ‘Isisfighters’ in Marokko bij imlil doen reizigers over het mulle zand van de Sahara heen kijken naar oases aan de andere kant en die zijn er genoeg.

Bestemmingen als Uganda en Tanzania maar ook zuid-Afrika zijn hyperpopulair wat blijkt uit de enorme hoeveelheid aanbieders op de Vakantiebeurs Bijzondere reizen dit weekend in de Beurs Van Berlage in Amsterdam.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.