Nieuwe gids Grote Rivierenpad

Wandelen langs de grote rivieren in Nederland. Foto Ad Snelderwaard

Het Grote Rivierenpad, het Lange-Afstand-Wandelpad van Hoek van Holland naar het Duitse Kleef, heeft na zeven jaar een nieuwe gids. In deze gids zijn alle knelpunten opgelost en is de route afgestemd op de routenetwerken in Zuid-Holland en Rivierenland. Ook is het traject verfraaid, vooral bij de Waalsprong in Nijmegen.

Het 282 km lange Grote Rivierenpad volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. In Duitsland sluit het pad aan op de Europese wandelroute E8 richting Polen.

Twee varianten

Het Grote Rivierenpad (LAW 6) neemt de wandelaar mee vanaf de Noordzeekust naar Maassluis en ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas. Voor wie liever aan de noordkant van Rotterdam wandelt, is de variant ‘Rottemeren’ opgenomen. Met het Erasmuspad, een tweede variant dwars door het hart van de Maasstad, kan de wandelaar de noord- en de zuidroute met elkaar verbinden en zo een rondwandeling maken. Via Krimpen aan de Lek en zilverstad Schoonhoven gaat het bij Leerdam verder dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Over de grens eindigt het pad via het statige Reichswald in Kleef. De bekende wit-rode markering wijst in twee richtingen de weg.

‘Onze Groote Rivieren’

Grote inspiratiebron voor de routegids van het Grote Rivierenpad is het in 1938 verschenen Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945). In de gids staan fraaie beelden uit het album, citaten van de auteur en veel achtergrondinformatie. De gids is al zo’n 7.000 keer verkocht; bijna 95.000 wandelaars bezochten een of meer pagina’s over het pad op wandelnet.nl. Ze beschrijven het pad als “prachtig”, “verrassend” en “een aanrader!”

Tientallen vrijwilligers

De gids van het Grote Rivierenpad verkrijgbaar in de webwinkel van Wandelnet en in de (reis)boekhandel. Het beheer van de route wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincies Zuid-Holland en Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en tientallen enthousiaste vrijwilligers.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.