Start het winterseizoen nu eens in Arabba-Marmolada

Start het winterseizoen nu eens in Arabba-Marmolada 8
Op wintersport in Italië. Foto: © Arabba Fodom Tourism

Niet ieder jaar naar dezelfde plek voor wintersport? Voor wie houdt van goed eten en drinken en graag wordt omringd door prachtige natuur is het Italiaanse karakteristieke bergdorp Arabba een optie. Dit kleine plaatsje, gelegen op 1602 meter, wordt omringd door de mooiste pieken van het UNESCO werelderfgoed de Dolomieten en ligt aan de voet van het Sella Massief.

Het nabijgelegen dorpje Malga Ciapela is het startpunt van de liften en gondels van het Marmolada Ski gebied, waardoor het dorpje beschikt over hotels op enkele meters afstand van de pistes.

Het traditionele en niet-toeristische karakter, gecombineerd met een hoge sneeuwzekerheid en de Italiaanse gastvrijheid, typeren Arabba. Tot en met april kan er in het Arabba Marmolada gebied genoten worden van verschillende wintersportactiviteiten. Het gebied is het hart van de Dolomiti Superski, ’s werelds grootste ski netwerk met meer van 1.200 kilometer aan piste, te bereiken met één skipas. De Marmolada gletsjer, ook wel de ‘Queen of the Dolomites’ genoemd, is met haar 3342 meter de hoogste berg van dit skigebied en van de Dolomieten.

63 km pistes

Dit skigebied, gelegen in het centrum van de Dolomieten, biedt 63 km aan pistes, heeft een aantal van de meest uitdagende hellingen van de Dolomieten én bestaat ook uit skiroutes met makkelijkere afdalingen, waardoor het voor elk type skiër wat wils biedt. In totaal beschikt het gebied over 28 liften. Zo brengt de gondel je binnen 12 minuten vanuit het dal naar de Marmolada gletsjer. Bovenaan kunnen skiërs genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de omliggende bergtoppen, waarna je via een 12 kilometer lange afdaling terug naar Arabba skiet. In het Funslope Arabba ski-park vind je vermaak voor het hele gezin, van beginnende kleine skiër tot ervaren avonturier.

De beroemde Sella Ronda

Uniek aan Arabba-Marmolada is dat het niet alleen deel uitmaakt van de Dolomiti Superski, maar ook één van de startpunten is van de Sella Ronda. Deze ski tour rondom het Sella Massief staat ook wel bekend als één van de mooiste skiroutes van de Alpen en brengt je langs verschillende dalen. De route is officieel 26 kilometer lang, maar is uit te breiden naar een route van 40 kilometer.

Great War Ski Tour

Daarnaast is het Arabba Marmolada skigebied ook het startpunt van de Great War Ski Tour. Een ski tour met 82,5 kilometer aan pistes, met adembenemende uitzichten over de Dolomieten en een pad langs de bevroren watervallen van Serrai di Sottoguda. Met een bezoek aan het oude, traditionele dorpje van Sottoguda, uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Italië, heb je het gevoel dat je terug in de tijd gaat.

Arabba is één van de vijf Ladinische dalen. Dit betekent dat er naast Duits en Italiaans ook Ladin wordt gesproken. Door deze verschillende invloeden, is Arabba een waar gastronomisch walhalla. Familie tradities worden in stand gehouden, doordat de vele hotels en berg- en almhutten van generatie op generatie doorgegeven worden. De combinatie van de Italiaanse en traditionele keuken, zorgt voor unieke smaakbelevenissen.

Eten onder sterren

Gedurende het winterseizoen vinden er verschillende (gastronomische) evenementen en activiteiten plaats. Zo kun je op een aantal avonden in restaurant Viel dal Pan dineren onder de sterren op 2500 meter hoogte. Geniet je liever van de zonsopkomst? Dan kun je in januari op de Marmolade gletsjer extra vroeg de piste op. Daarnaast kun je op 24 maart tijdens de Ski & Wine Arabba, kennis maken met verschillende regionale wijnen in de berghutten.

Meer weten? Kijk dan op: www.arabba.itwww.marmolada.comwww.funiviemarmolada.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.