Tips voor Valentijn-trips

Een roadtrip door de Verenigde Staten van Amerika. Foto: Elkedagvakantie
Een roadtrip door de Verenigde Staten van Amerika. Foto: Elkedagvakantie

Wil je jouw geliefde met Valentijnsdag verrassen of jezelf trakteren op een single reis, maar heb je nog wat inspiratie nodig? Reiswebsite Holidayguru heeft voor alle romantici 7 originele en romantische bestemmingen op een rij gezet.

Een weekendje Parijs of een stedentrip Rome? Ja, romantisch is het wel, maar origineel? Dat niet echt. Verras je vriend of vriendin dit jaar op Valentijnsdag met een vakantie naar een minder voor de hand liggende stad of zonnige bestemming. Wat dacht je van samen port proeven in Porto, roadtrippen in Californië of door blauwe straatjes slenteren in Marokko? Dit zijn dé bestemmingen voor Valentijnsdag 2019 volgens Holidayguru.

Schiermonnikoog

We trappen dit lijstje af met een bestemming in eigen land: Schiermonnikoog. Het waddeneiland is dé romantische bestemming voor 2019. Zelfs de New York Times vermeldde het waddeneiland in haar lijst met ‘52 places to visit in 2019’, nog vóór New York. Vergeet de Big Apple en neem je geliefde op Valentijnsdag mee voor een romantisch weekendje in eigen land.

Porto

Samen slenteren door smalle straatjes, speuren naar een goed boek in ’s werelds mooiste boekenhandel en met een glaasje port in je hand naar de zonsondergang staren. Dat klinkt toch super romantisch! Plan dit jaar rond 14 februari samen met je lover een weekendje in Porto en word net zo verliefd op deze charmante Portugese stad als op elkaar.

Chefchaouen

Haar felblauwe straten die afsteken tegen een even zo blauwe lucht maken Chefchaouen tot een van de meest fotogenieke plaatsen ter wereld. Neem je vriend of vriendin mee naar het ‘blauwe dorpje’ van Marokko en verdwaal samen in het doolhof van blauwe straatjes en huisjes.

Isle of Skye

Zet je telefoon uit en geniet een weekend van elkaar én het waanzinnig mooie landschap van Isle Of Skye. Dit Schotse eiland en jouw geliefde verdienen op Valentijnsdag jouw volle aandacht, die Instagram foto’s posten komt later wel. Kijk samen naar de zonsondergang op dit magische eiland en maak lange wandelingen door de natuur.

Californië

Het is heel romantisch – en de ultieme relatietest – een roadtrip. Stap in het vliegtuig naar Californië en scheur in een huurauto samen langs de kust van West-Amerika. Stop in San Francisco voor een wandeling over de Golden Gate Bridge, in Los Angeles voor een strandwandeling bij Santa Monica en in Malibu voor een rondje surfen.

Edinburgh

Het oude stadscentrum van Edinburgh ademt romantiek en als jouw vriend of vriendin Harry Potter-fan is, dan is deze stedentrip helemaal een hit. Neem je liefje mee naar het café waar J.K. Rowling de eerste woorden van de beroemde boekenserie neerpende en klim naar het op een heuvel gelegen kasteel dat de inspiratie vormde voor Zweinstein.

Krakau

Historische bezienswaardigheden, knusse cafeetjes en lekkere restaurantjes…Krakau heeft alles wat je nodig hebt voor een romantische stedentrip. Stap in het vliegtuig voor een weekendje weg en ontdek deze sfeervolle stad in Polen met z’n tweetjes.

Over Holidayguru.nl

Holidayguru.nl is volgens eigen zeggen één van de grootste reiswebsites in Duitsland en Nederland. Met meer dan 6 miljoen Facebook-fans en elke maand meer dan 17 miljoen pageviews behoort het tot één van de succesvolste websites in Duitsland en Nederland. Daniel Krahn en Daniel Marx hebben Holidayguru in 2012 opgericht. Vandaag de dag zijn zij de bestuurders van UNIQ GmbH, dat naast de Duitse Urlaubsguru en de internationale Holidayguru websites nog met vier andere projecten actief is. Meer dan 200 medewerkers werken voor deze start-up, verspreid over drie vestigingen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.