Als een jonkvrouw in de voorjaarsvakantie in een kasteel

Als een jonkvrouw in de voorjaarsvakantie in een kasteel 9
De kleine bedstee bekijken in het kasteel. Foto: Muiderslot

Van 16 februari t/m 3 maart 2019 opent het Muiderslot dagelijks de deuren voor de voorjaarsvakantie. Kinderen staan dan centraal. Ouders kunnen het tot een bijzonder feestje maken, door met de kinderen verkleed te komen.

Waarom waren de bedden vroeger zo klein en wat aten en dronken de kinderen? Tijdens de gratis familierondleiding van het Muiderslot door de 17e eeuwse woonvertrekken komen kinderen (en hun ouders) alles te weten over het leven van kinderen op een écht kasteel. Want waarom moesten kinderen staan aan tafel? En dronken ze écht bier? Er is maar één manier om erachter te komen. En vragen staat vrij!

Ridderhelmen

Een eigen ridderhelm of jonkvrouwendiadeem, dat is toch de droom van ieder kind? Op 23 en 24 februari kunnen kinderen die zelf knutselen in het kasteel. In de Ridderroute staat een grote tafel en vele bakken met materiaal, lijm, scharen en kwastjes. Er wordt gebruik gemaakt van restmateriaal: karton, dopjes, lapjes stof, kroonkurken, houtresten, eierdozen….je kunt het zo gek niet verzinnen! Onder begeleiding en met een beetje hulp van papa of mama kunnen kinderen de mooiste duurzame creaties maken. Iedereen kan (gratis) aanschuiven!

Openingstijden:
In de voorjaarsvakantie van 16 februari t/m 3 maart 2019 is het Muiderslot iedere dag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Meer informatie : www.muiderslot.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.