Backyard Wilderness half jaar in Omniversum

Backyard Wilderness draait vanaf deze maand minimaal een halfjaar lang in Omniversum in Den Haag. Het is een grootbeeldfilm, die vele prijzen won bij de SMASH Awards en de GSCA Awards. Het gaat om bijzondere beelden van de nabije natuur, die je uitnodigen er zelf op uit te trekken.

Zelf kijken

“Zet je mobiel eens uit, kijk goed om je heen en verbaas je over al het moois in je directe omgeving”, is de boodschap van de film. Bezoekers van Backyard Wilderness krijgen van Omniversum daarvoor een speciaal eropuit-boekje waarmee kinderen met hun ouders of verzorgers het hele jaar door, in alle seizoenen, zelf activiteiten kunnen ondernemen in park, bos en duinen. Op 24 maart en 14 april kunnen kinderen bovendien aansluitend aan de film op safari door de Tuin van Berlage, de achtertuin van Omniversum, met de boswachters Jenny van Leeuwen en Mark Kras.

Prijzen

Backyard Wilderness werd vijf keer bekroond bij de Giant Screen Awards en bij de prestigieuze SMASH Awards zelfs zes maal, onder meer voor beste onderwerp, beste camerawerk en beste visuele effecten. De grootbeeldfilm zal de kijkers dan ook verbazen en vermaken met de onverwachte wonderen van de nabije natuur. Backyard Wilderness laat vier seizoenen lang unieke beelden zien van het dierenleven vlak onder onze neus. Minicamera’s hangen in holen en nesten of bewegen over de grond en door vijvers om het gedrag van grotere en kleinere dieren zeldzaam intiem vast te leggen. Van wasbeertjes, vossen, herten en muizen, van eenden, kolibrietjes, hommels en muizen.

Teveel social media

In de film volgen we Katie, die met haar eigentijdse familie naast een bos woont. Omdat ze helemaal in beslag wordt genomen door social media, heeft het meisje nauwelijks oog voor haar omgeving. Langzamerhand ontdekt Katie echter de wonderlijke geheimen van de natuur om haar heen. De film herinnert ons eraan dat Wi-Fi niet de enige belangrijke schakel in het leven is en dat je op doodgewone plekken buitengewone dingen kunt ontdekken. Je hoeft er alleen maar voor naar buiten te lopen.

Ontdekkingstocht

Backyard Wilderness – ingesproken door de boswachters Jenny van Leeuwen van Mark Kras – is een ontdekkingstocht voor jong en oud. Op het 840 m² grote scherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lage tonen – is de deze grootbeeldfilm een bijzondere belevenis.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.