Black Eyed Peas completeren programma Zwarte Cross

Beeld van een eerdere editie Zwarte Cross. Foto: PR

Naast de hiphop-hitmachine uit Los Angeles ook een eenmalige reünie van Beef op de jubilerende Reggaeweide, jonge rapheld Sevn Alias met z’n hit ‘Gass’ (goed voor bijna 44 miljoen Youtube views!) en een workshop opera zingen in Lichtenvoorde. Op vrijdag 19 juli 2019 verwelkomt de Zwarte Cross de Amerikaanse band Black Eyed Peas op het Hoofdpodium.

De groep van rapper en producer William James Adams Jr. (will.i.am), Allan Pineda Lindo (Apl.de.ap) en Jaime Luis Gómez (Taboo) wist met hits als ‘Let’s get it started’, ‘I Gotta Feeling’ en ‘Pump it’ een onuitwisbare stempel op de zeroes te drukken. Inmiddels hebben ze afscheid genomen van zangeres Fergie en grijpen ze terug naar het rauwere hiphopgeluid uit hun begintijd. Dat spreekt de Zwarte Cross wel aan! Naast de Black Eyed Peas bevestigt de organisatie nog 24 nieuwe namen.

Zoals: Rowwen Hèze, Cousin Harley (CAN), DJ Socrates, Julian Jordan, The Frontliners en Martien Jimmink- Oudste Nederlandse motorrijder die de Dakar uitreed

Opera zingen

Een ander onderdeel van het programma is: Workshop opera zingen in de Theaterweide: Tijdens de opera-workshop kunnen alle remmen los. Bezoekers krijgen les van een prominente Nederlandse operaster van de Nederlandse Reisopera en zij zal de bezoeker tijdens deze stoomcursus alle kneepjes van het vak leren.

Bijzondere contrasten en gekke tegenstrijdigheden, dat is de Zwarte Cross. Op het terrein, 160 hectare groot, is er naast Gaycafé de Kast ook een Gospel Church. Hier kunnen zowel gelovigen als atheïsten zich vinden in een gezamenlijke overtuiging dat iedereen kan zingen, dansen en er een mooie tijd van kan maken met de mensen om zich heen. In de Universitent geven gepassioneerde wetenschappers de coolste colleges in begrijpelijke mensentaal.

Kermisattracties

Bij Exoticana wordt balkan, couscous, mariachi, cumbia, chili, klezmer, koriander en afrobeat gemixt tot een weergaloze, onweerstaanbare mix. Laat adrenaline razen in één van de vele kermisattracties of ga naar de finale van de Dutch Masters of Motocross. Zelf sportief doen kan in het water van festivalstrand Playa Gasolina. Hier staan ook de beste ‘single dish restaurants’ op wielen ingeparkeerd op het strand. De meest uiteenlopende theateracts uit binnen- en buitenland komen langs in de Theatertent, Theatro Obscura, op het Buitenpodium en op het podium voor alle Andere Apartigheid. In totaal zijn er 33 verschillende podia en komen er meer dan 250 bands en 1000 theaterartiesten.

Al eerder waren de volgende namen bekend voor de Zwarte Cross:
The Wailers (JAM), The Mavericks (VS), Scooter (DE), Wildstylez, Kenny B,
Brainpower, Boh Foi Toch, Ella John, 25 years of Charly Lownoise & Mental Theo, Snollebollekes, DJ Dune, Party Animals, Kraantje Pappie, White Fang (VS), Bizzey, Matrose, LuckyTV Live, De Motorband, Pater Moeskroen, D-wayne, Høken met de Heinoos, Bökkers, Duo Berlingo (BE).

Op 28 februari worden wederom nieuwe namen bekend gemaakt.

Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2019. Kaarten zijn uitverkocht. De enige betrouwbare manier om nog aan kaarten te komen is Ticketswap. Meer informatie: www.zwartecross.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.