Dit weekend plaatst Corendon een 747 bij zijn hotel

De hele afgelopen week is vliegtuigmaatschappij Corendon met een enorme en tegelijk minutieuze operatie in de weer geweest. Het gaat om de plaatsing van een complete 747-400 jumbojet in de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp. Met een breedte van 64 meter (van vleugelpunt tot vleugelpunt) en lengte van 71 meter is de 170 ton wegende Boeing 747-400 één van de grootste passagiersvliegtuigen ter wereld.

Het afgedankte toestel kan de komende jaren dienst doen als tuindecoratie. Bij de spectaculaire laatste reis moest de Boeing 17 sloten, meerdere weilanden, snelweg A9 en een provinciale weg oversteken.

De reis begon op dinsdag 5 februari toen het toestel op een zelfrijdende trailer van transportgigant Mammoet over luchthaven Schiphol reed. In de nacht van vrijdag op zaterdag vond de oversteek van de A9 plaats. Daarna ging het richting hotel, waar het in de nacht van zaterdag op zondag moet aankomen (vannacht dus).

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.