Eerste programmadetails en bands Keltfest onthuld

Eerste programmadetails en bands Keltfest onthuld 9
Kogelslingeren bij het Keltfest. Foto: Ellen La Faille / PR

Op 25 en 26 mei 2019 vindt het outdoor festival Keltfest plaats bij de Groene Weelde in Vijfhuizen en deze twaalfde editie zit vol livemuziek en activiteiten die bezoekers in de Keltische sfeer brengen. Naast het muziekfestival, de verschillende workshops en een grote markt zijn er ook dit jaar spannende competities te bekijken, zoals de Highland Games en de Continental Contest.pmocEr kan gedanst worden op de Keltische folk/rock muziek van bijvoorbeeld de bekende Nederlandse band Rapalje. Ook Celkilt uit Frankrijk, de band die op veel grote festivals in het buitenland punchy rock ten gehore brengt, is aanwezig. Verder completeren The Royal Spuds, Barnyard Tea, The Coincidences en Minstrel Season het programma

Van ontspanning naar spanning, want wie wint dit jaar de Highland Games? Wout Zijlstra, een van Nederlands meest succesvolle sterke mannen ooit, organiseert deze spectaculaire wedstrijden van traditionele clanspelen met zware atletische wedstrijdonderdelen, zoals hamerslingeren en boomstam gooien over het hoofd. Net zo indrukwekkend is de Continental Contest, de officiële doedelzakcompetitie van de Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOVDB). Bij deze muzikale wedstrijd nemen 10 bands van verenigingen uit verschillende landen het tegen elkaar op tijdens ruim 20 optredens.

De voorverkoop is inmiddels gestart. Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.keltfest.nl/info/tickets/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.