Groeiende groep 65-plussers gaat off-the-beaten-track in Afrika

Acteur Bartho Braat tijdens een avontuurlijke reis in Afrika.

De groep kapitaalkrachtige en reislustige 65-plussers die tijdens een reis van de gebaande paden durft te gaan groeit. Doordat mensen van deze leeftijd tegenwoordig welvarender, vitaler en mobieler zijn dan voorheen, groeit de vraag naar andere – meer avontuurlijke – vormen van reizen. Dit constateert Charles Witlox, oprichter van de Afrika-reisorganisatie Charlie’s Travels. Het is een nieuwe leeftijdscategorie die het echte Afrika in de off-the-beaten-track willen vinden. Het zijn niet langer alleen millennials die deze paden durven te bewandelen.

“Ik had niet verwacht op deze leeftijd nog zo’n avontuurlijke reis te maken, maar ik kan het iedereen aanraden!”

Bartho Braat

De Nederlandse 65-plusser heeft meer te besteden en is energieker en mobieler dan diezelfde groep een aantal jaren terug. Dat is de overtuiging van Charles Witlox, Afrika-kenner en bedenker van de off-the-beaten-track reizen van Charlie’s Travels. “Ook 65-plussers zijn op zoek naar nieuwe ervaringen die niet standaard zijn. Wij zien het aantal boekingen uit deze leeftijdsgroep dan ook gestaag stijgen”, zegt hij. Opmerkelijk vindt hij dat de oudere doelgroep avontuurlijker is dan aanvankelijk ingeschat. Het enige duidelijke verschil met de jongeren is dat 65-plussers tijdens een reis meer rust inbouwen om het land beter op zich te laten inwerken. Verder hecht deze groep meer waarde aan de culturele aspecten van de reizen die Charlie’s Travels aanbiedt.

Road trips

Off-the-beaten-track door Afrika: Geen luxe safari’s maar een local experience. Kamperen, brommeren, tribal treks, road trips. Het zijn enkele manieren om Afrika te leren kennen, weg van de gebaande toeristische paden. Of het nu kamperen is op een afgelegen plek, of op eigen gelegenheid road trippen. Ook 65-plussers kiezen net als jongeren, voor deze avontuurlijke vorm van reizen.

Om er zeker van te zijn dat de off-the-beaten-track reizen door Afrikaanse landen als Kenia en Zuid-Afrika geschikt zijn voor de oudere reiziger, besloot Charlie zijn ultieme off-the-beaten-track excursie te laten testen door 65-plusser Bartho Braat, beter bekend als Jeff Alberts uit GTST en ook oud-deelnemer aan het populaire survivalprogramma Expeditie Robinson. Samen met Charlie ging hij op motorsafari naar plekken die voor veel toeristen onbekend blijven. Zijn eindoordeel? Bekijk het in de video hier boven.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.