Is dit ‘Serieus grappig’?

Kinderen kunnen in de voorjaarsvakantie zelf satire maken. Foto: Beeld en Geluid/PR

Bijtend, baanbrekend of luchtig? Waar mag je nu wél en waar mag je nu geen grappen over maken in satire? Waar ligt de grens van de spot? Bezoek de tentoonstelling ‘Serieus grappig’ in Beeld en Geluid in Hilversum en ontdek hoe satire je laat grinniken of gieren, terwijl het serieuze onderwerpen aan de kaak stelt en waarom juist satire zo belangrijk is. De tentoonstelling is tot 15 september 2019.

Van Lubach’s launchpad tot aan het spijkerbed van Hans Teeuwen. Een rijke collectie aan memorabilia, televisiefragmenten en unieke spotprenten binnen het thema satire passeren de revue bij deze tentoonstelling. Ze laten je lachen en zetten je aan het denken. Wat willen de makers van satire nu precies overbrengen en waar liggen jouw grenzen als het om spot gaat? Ontdek het zelf bij Serieus grappig!

Satirische avonden

Rondom de tentoonstelling organiseert Beeld en Geluid iedere laatste donderdag van de maand een satirisch avondje uit waarbij bekende satiremakers meer vertellen over hun werk en inspiratiebronnen. Op donderdag 28 februari bijt Jochem van den Berg (De Speld) het spits af met satire-karaoke en een talkshow onder leiding van Harm Edens. Tot en met eind augustus verwelkomen we daarnaast Youp van ‘t Hek, Koefnoen, Van der Laan en Woe, Paul Haenen en Arjan Ederveen, die ieder in gesprek gaan met Jack Spijkerman of Harm Edens.

Meer informatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.