Met augmented reality door Rotterdam lopen, daar is een app voor

App voor Rotterdam. Foto:PR

Door middel van technische innovaties en journalistieke producties, wordt het bezoeken van steden en toeristische gebieden nog leuker. Er is nu een app met augmented reality, website, digitale touchscreens die je door Rotterdam leidt.

Met een journalistieke redactie wordt bepaald wat je als toerist minimaal moet zien in de havenstad. Niet vanuit een commercieel uitgangspunt, maar juist vanuit de bezoekers van de stad geredeneerd. De app heet MUST SEE en geeft de antwoorden.

Lonely Planet 2.0

MUST SEE is volgens de makers meer dan alleen toeristeninfo, het is namelijk ‘Lonely Planet 2.0’ met verschillende technische innovaties en augmented reality in de app. En dat gratis. Rotterdam is de eerste stad waar de app en het platform worden gelanceerd. Steden die volgen: Barcelona, Antwerpen en Berlijn.

App met augmented reality

Door de nieuwste technieken te gebruiken in de app kun je bijvoorbeeld met AR steden nog meer tot leven laten komen. Dat wordt gedaan door bijvoorbeeld een oude atoombunker uit de Koude Oorlog in AR boven de grond te halen. Daarna kun je er met 360 video doorheen lopen. De bunker is normaal niet te bezoeken, maar nu dus wel.

Persoonlijke gids

De app werkt met een profielkeuze. Daardoor past de app en wat deze te bieden heeft zich aan jouw voorkeuren aan. Daarnaast leert de app je ook steeds beter kennen. Bezoek je ‘stiekem’ toch redelijk vaak een museum in een stad – terwijl je deze niet hebt aangegeven als 1 van jouw voorkeuren – dan zal de app je een bericht geven en een voorstel doen over andere musea.

Eenvoudig Digitale tickets

Naast alle info, foto’s en video’s gemaakt door reisjournalisten bevat de app ook een functie om eenvoudig tickets te bestellen voor een museum. Met een paar klikken op de app betaal je via je eigen bankieren app en ontvang je direct je ticket in je inbox van de app en per e-mail.
Bij de aangesloten musea kun je direct naar de toegangspoort om deze must see ticket te laten scannen. Nooit meer lang wachten in een rij dus.

Samenwerking met lokale partners

MUST SEE werkt samen met lokale partners uit de stad. Zo wil het Rotterdamse vervoersbedrijf RET graag meer bieden aan passagiers die Rotterdam bezoeken.
Met speciale OV routes samengesteld aan de hand van het OV op dat moment kom je op de aangewezen plekken volgens jouw voorkeuren. Interesse in historie? Dan kies je de OV route historisch.
Met deze route (waar je ook bent in de stad) maakt de app automatisch de beste route om je te leiden langs een tiental historische punten in de stad. Ondersteund met video, foto’s en audiotours.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.