Siblu voegt twee 4-sterren strandcampings toe aan aanbod

Le Conguel-camping. Foto: PR

De Franse campingketen Siblu heeft volgens eigen zeggen goed geluisterd naar de wensen van Nederlandse kampeerders. Voor het 2019 seizoen zijn er twee nieuwe parken overgenomen die direct aan het strand liggen. Het zijn 4-sterrencamping Le Mar Estang in Canet en Roussillon dat pal aan het strand van de Middellandse zee ligt en 4-sterren camping Le Conguel op het schiereiland Quiberon in het zuiden van Bretagne, eveneens aan het strand gelegen.

Hiermee komt het totaal aantal Siblu campings in Frankrijk op 19. Andere vakantieparken van de groep die nabij het strand liggen zijn onder andere vakantieparken Bonne Anse Plage en La Pignade in Charente-Maritime, Les Pierres Couchées in Loire-Atlantique, La Carabasse en Les Sables du Midi in Languedoc-Roussillon en Le Bois Dormant in de Vendée.

Graag bij zee

Ligging nabij het strand of aan een meer prijkt hoog op de wensenlijst van kampeerders. Andere factoren die van invloed zijn op de keuze zijn een uitgebreid entertainmentprogramma voor kinderen, een zwembadcomplex en wifi. Bijkomend voordeel van een verblijf op een Siblu camping: veel bevinden zich in de buurt van een pretpark. Een overzicht van Siblu campings is te vinden op www.siblu.nl.

Camping Le Mar Estang

De camping heeft keuze uit verschillende type stacaravans van 4 tot en met 8 personen. De mobile home XXL heeft een oppervlakte van 40m² en 4 slaapkamers en dus geschikt voor 8 personen. Op het complex bevinden zich een restaurant, snackbar, afhaalservice, 2 barbecueplekken, bars, wasserette, supermarkt, bakker, strandartikelen, krantenwinkeltje, fietsverhuur, kapper, beautycentrum met schoonheidssalon en een dokter, jeu-de-boules veld, multi-sportterrein, speeltuinen voor kinderen, tafeltennis tafels, tennisbaan, fitnessruimte, speelzaal, waterpark met verwarmd overdekt zwembad en 3 glijbanen. Tevens zijn er 4 kidsclubs. Ook strandliefhebbers zijn hier aan het goede adres, de camping heeft een eigen toegang direct naar het strand. Kampeerders hebben uitzicht op de Pyreneeën.

Camping Le Conguel

Bretagne is een geliefde bestemming voor Nederlanders dus zal camping Le Conguel bij de badplaats Quiberon met zijn mooie zwembadcomplex waaronder een overdekt verwarmd zwembad, een kinderspeelplaats, drie kidsclubs en ligging aan zee bij gezinnen met kinderen waarschijnlijk in goede aarde vallen. Het is met 250 plaatsen kleinschalig van opzet. In de omgeving zijn er verschillende mogelijkheden voor uitstapje: denk aan een bezoek aan het avonturenpark Quiberon Aventure, een boottocht vanaf de haven van Quiberon, een bezoek aan Chateau Turpault, een jetski huren bij Quiberon jet of bezoek de megalieten van Carnac, ruim 3000 menhirs in lange rijen opgesteld.

Over Siblu

De keten telt momenteel 19 4-sterren campings op A locaties in Frankrijk. De campings liggen veelal nabij het strand waaronder in Bretagne, Vendée, Loire-Atlantique, Charente-Martime en Aquitaine. Tevens heeft de keten vijf campings langs de Franse zuidkust: vier in Languedoc-Roussillon en een in de Côte d’Azur. In het binnenland behoort camping Domaine de Dugny in de Loirevallei en Les Rives de Condrieu in de Rhône-Alpes tot de groep.
Alle parken zijn eigendom van Siblu zelf. Op de campings zijn geen staanplaatsen beschikbaar, alleen stacaravans. Naast het verhuren van stacaravans is Siblu ook verantwoordelijk voor de verkoop van stacaravans aan particulieren. Deze komen dan tijdens het vakantieseizoen ook beschikbaar voor de verhuur. Met bijna 40 jaar ervaring en een omzet meer dan 100 miljoen euro, is Siblu volgens eigen zeggen marktleider in de verkoop van stacaravans. Het hoofdkantoor zetelt in Pessac.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.