Dit kun je met je kinderen doen in Epcot – Amerika

Wanneer je naar het Epcot-pretpark van Disney in Florida gaat (wij zijn daar decennia geleden geweest…), vooral met kinderen, dan is het handig om deze video te bekijken.

In pretparkland blijven ze ook niet stilstaan en moeten meegaan met de huidige tijd. In het park bestaat al jaren de ‘World Showcase’, waarbij ze laten zien hoe er in andere landen geleefd wordt. Eigenlijk is dat een wat verouderd deel en vooral nogal saai voor (kleine) kinderen. Er zijn namelijk geen ‘rides’ waar ze in kunnen gaan zitten. Dit deel van het park lijkt wel wat op wat je in Europapark in Duitsland kunt meemaken.

Vogelbekdier

Bij Disney hebben ze nu de hulp van een app en enige elektronica ingeschakeld. Het is handig om de app voor je vertrek naar het park te downloaden. Hij heeft een Amerikaanse naam: Agent P., maar in Nederland is deze cartoon bekend onder Perry het Vogelbekdier, een onderdeel van Phineas en Ferb. In verschillende landen in het park kunnen jonge bezoekers opdrachten uitvoeren met de app.

Beloning

In tegenstelling tot ‘vroeger’, toen kinderen met een stencil en een pen op speurtocht in een museum gestuurd werden, gaat het nu heel wat moderner toe. Ze moeten per land (in deze video is Duitsland het voorbeeld) op zoek naar bepaalde zaken in het park. En als ze het dan gevonden hebben en het goede antwoord via de app geven, dan worden ze beloond met een geluidje of een kleine show. Zo zijn er bijvoorbeeld zingende Duitse bierpullen; op zich al vermakelijk om te zien!

Over Epcot

In 2015 werd het park bezocht door 11,7 miljoen bezoekers, daarmee kwam het op de zesde plaats in de lijst van meest bezochte parken ter wereld. Epcot is een attractiepark in Orlando en werd geopend op 1 oktober 1982. Het thema van het park richt zich op menselijke prestaties. Oorspronkelijk zou Epcot geen park maar een tot in het detail ontworpen stad worden, met scholen, kerken en een stadscentrum. Dit idee werd na het overlijden van Walt Disney geannuleerd. Meer informatie.

Epcot in Florida. Hier is o.a. een stukje Frankrijk nagebouwd. Foto: Elkedagvakantie
Epcot in Florida. Hier is o.a. een stukje Frankrijk nagebouwd. Foto: Elkedagvakantie

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.