Deense Oostzeeroute N8 is ‘Fietsroute van het Jaar 2019’

Vreugde bij het behalen van de prijs voor Denemarken. Foto: Norbert Waalboer Fotografie/PR

De langste nationale fietsroute van Denemarken, de Oostzeeroute N8, is uitgeroepen tot ‘Fietsroute van het Jaar 2019’. Nog niet eerder heeft een Deense fietsroute deze Fietstrofee in ontvangst mogen nemen. De erkenning van de jury onderstreept de ambitie achter de onlangs ingrijpend vernieuwde fietsroute, het aantrekken van meer fietstoeristen naar het Deense eilandenrijk.

Janne Grønkjær Henriksen, Marketing Director van VisitDenmark: “Het winnen van deze titel is een erkenning voor de gehele organisatie achter de Deense Oostzeeroute N8. De samenwerking die wij zijn aangegaan met de verschillende bestemmingen om de fietsroute te verbeteren zullen wij ook komend voorjaar voortzetten en ondersteunen met marketingactiviteiten op de Nederlandse en Duitse markt. Ongeveer een miljoen buitenlandse toeristen kiezen voor een fietsvakantie in Denemarken en wij hopen dat met de lancering van deze vernieuwde fietsroute dit aantal zal stijgen en voor een groeiend aantal fietstoeristen zal zorgen.”

Deens eilandgevoel

Via twaalf eilanden, acht bruggen en vijf ferry’s wordt de Deense kustlijn op haar mooist getoond – van de witte krijtrotsen op Møn tot aan het pittoreske stadje Sønderborg in Zuid-Jutland. De vernieuwde Oostzeeroute N8, die op 5 mei 2018 officieel werd geopend in het historische plaatsje Svendborg, het middelpunt van de fietsroute, is de langste nationale fietsroute van Denemarken met een afstand van 820 kilometer.

Vorm van 8

Delen van de bestaande fietsroute zijn omgeleid met als gevolg dat de route de vorm van een liggende acht heeft gekregen. Nieuwe borden met het N8 symbool zijn door de verschillende gemeenten op strategische plekken aangebracht en faciliteiten onderweg aangepakt. Tijdens het fietsen verandert het landschap van glooiende heuvels en bossen in landbouwgebieden en de vele zandstranden. De stadjes en dorpjes op de route, zoals Ærøskøbing en het romantische Troense tonen nog het authentieke Denemarken. Culturele bezienswaardigheden zijn er eveneens in overvloed.

Samenwerking met Route.nl

Om de Deense Oostzeeroute N8 meer onder de aandacht te brengen en om fietstoeristen een digitale kaart aan te kunnen bieden, zijn VisitDenmark Nederland en Route.nl een strategische samenwerking aangegaan. Bezoekers van de website Route.nl kunnen via een gedetailleerde kaart de volledige fietsroute uitzetten. Met deze interactieve kaart is het ook mogelijk om dagtripjes uit te stippelen. Via de app kan de fietsroute live worden gevolgd of offline worden gedownload met alle details over de lengte, hoogte en duur van de Deense Oostzeeroute N8.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.