Texels trots op nieuwe ‘lammetjesradar’

Lammetjes op Texel. Foto: Justin Sinner/PR

VVV Texel heeft in samenwerking met lokale schapenboeren de ‘Lammetjesradar’ gelanceerd. De online kaart bevat exacte locaties van pasgeboren lammetjes in het Texelse landschap. Texel staat bekend als hét schapeneiland van Nederland. Naar verwachting worden er tussen nu en half april 22.000 lammetjes geboren, de eerste lammetjes zijn al gespot en daarmee is het lammetjesseizoen officieel aangebroken. Texel telt slechts 13.500 inwoners, dus dit is gerust een ‘lammetjes take-over’ te noemen. Niet voor niets is het eiland binnen deze periode een walhalla voor gezinnen, natuur- en dierenliefhebbers.

De Lammetjesradar toont live waar de lammetjes zich bevinden. Twaalf moederschapen verspreid over het eiland dragen dit voorjaar een GPS-tracker. De GPS-trackers geven iedere twee minuten een signaal af naar de online radar. De lammetjes blijven dichtbij hun moeder, waardoor de radar goed weergeeft waar de lammetjes in de weide lopen.

Lammetjestocht

De schapen en hun lammetjes worden regelmatig verweid {naar een nieuwe weide gaan}, dankzij de trackers laat de Lammetjesradar altijd de actuele locatie zien. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen lammetjestocht over het eiland uitstippelen en zal je bijna gegarandeerd lammetjes vrolijk zien ronddartelen. Naast de radar zijn de lammetjes ook via Instagram @lammetjesradar te volgen, waar schattige beelden met een hoog aaibaarheidsgehalte worden gedeeld.

Lammetjes spotten

Het zijn drukke tijden voor de schapenboeren, want Texel verandert in een paar weken in een lammetjeseiland. “Het lammetjesseizoen blijft uniek. Wij willen graag zoveel mogelijk mensen laten meegenieten van het spektakel, maar tegelijkertijd bezoekers ook meer leren over ons vak en de lammetjes. Toen kwam VVV Texel met het idee van de Lammetjesradar. In de lente komen veel mensen naar Texel om de vele schattige lammetjes te bewonderen. Dan is zo’n radar erg handig.“, aldus de Texelse schapenboer Jan-Willem.

De Lammetjesradar staat nu live. Naast locatie updates van de lammetjes, is er op de website ook meer informatie over zowel de Texelse schapenboeren, als de activiteiten en overnachtingsmogelijkheden op het eiland. Meer informatie: https://lammetjesradar.nl

Beeld van de Lammetjesradar.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.