Zo oefent de KLM voor de veiligheid van passagiers

Trainen hoe je passagiers zo snel mogelijk uit een toestel krijgt,

De KLM heeft een volledig nieuwe trainingsfaciliteit met twee nieuwe Cabin Emergency Evacuation Trainers (CEETs), gemaakt van een echte Boeing 737 en 777, geopend. De 777 draait op een motion systeem, speciaal ontworpen voor KLM. Door de inzet van nieuwe technologieën zijn de trainingen voor cockpit en cabine crew realistischer en op maat, waardoor KLM cockpit en cabine crew nog beter kan trainen.

In beide CEETs op Schiphol-Oost worden volledige visuele vluchten gesimuleerd doordat alle ramen LED schermen zijn. Hierdoor zijn de trainingen realistischer en adaptiever. Eventuele noodscenario’s kunnen beter worden nagebootst, waardoor het didactisch rendement van de trainingen hoger is. Zo kan in de 737 en de 777 CEET op 13 verschillende plekken brand worden gesimuleerd, inclusief rook en daadwerkelijke hitte.

Tijdens de basiscursussen en herhalingstrainingen met de simulatoren zal de focus onder meer liggen op het verder verbeteren van de samenwerking tussen cabine en cockpit, dit is mogelijk doordat er een cockpit op de simulatoren zit. Vliegers krijgen, naast hun standaard trainingen in de cockpit, elke drie jaar een extra training in deze nieuwe simulatoren. Cabine crew zal ieder jaar een training volgen in de nieuwe CEETs.

De trainingsfaciliteit wordt direct in gebruik genomen, maar de komende maanden wordt de nieuwe trainingshal verder uitgebreid. Zo wordt er een nieuwe Fire Trainer geplaatst, een simulator waar brand kan worden gesimuleerd en crew kan oefenen met blussen. Ook komt er een verdieping die volledig gericht is op het trainen in Virtual Reality. De trainingshal is naar verwachting aan het eind van de zomer volledig in gebruik.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.