Bretagne is nu een stukje dichterbij gekomen

Bretagne is nu een stukje dichterbij gekomen 9
Een kerkje op Belle-Île-en-Mer, het grootste eiland van Bretagne. Foto: Elkedagvakantie

Handen omhoog van iedereen die vindt dat Bretagne altijd een flink eind rijden is. Ja wij hebben onze hand ook gestrekt. We zijn inmiddels al wel een tiental keren naar dit mooie stukje Frankrijk gereisd. Maar keer op keer valt het qua rit wel weer tegen. Maar als oplossing voor dat gevoel is er nu een oplossing in zicht: vanaf deze maand is het mogelijk om met een rechtstreekse vlucht naar Brest te gaan.

Vanaf april 2019 komt het uiterste westen van Bretagne namelijk een beetje dichterbij: dankzij een directe vlucht naar Brest sta je binnen twee uur op Bretonse bodem. En als je dan zoekt naar een verblijf: Interhome verhuurt bijvoorbeeld vakantiewoningen in deze streek.

Het uiterste westen van Bretagne is best een stuk rijden vanaf Nederland. Voor wie niet zoveel tijd (of zin!) heeft om lang in de auto te zitten, maar wel dit prachtige gebied wil ontdekken, is er goed nieuws: vanaf april 2019 vliegt de maatschappij HOP! van Air France direct van Amsterdam naar Brest. Driemaal per week vliegt de maatschappij in minder dan 2 uur naar dit westelijke puntje van Frankrijk. De stad Brest is een perfect vertrekpunt voor een rondreis over het Franse schiereiland en heeft ook zelf veel te bieden.

Mooie uitvalsbasis

De stad Brest zelf is een bezoek waard om haar levendige sfeer, de haven, de kabelbaan en culturele wijk. Liefhebbers van de oceaan kunnen hier een bezoek brengen aan Océanopolis. Dit oceanisch ontdekkingspark is in Europa uniek in zijn soort en herbergt enorme aquaria met bijzondere zeedieren en een zeehondenkliniek.

Brest biedt tevens een mooie uitvalsbasis om de westelijke punt van Bretagne te verkennen. In dit gebied is de concentratie vuurtorens het grootste van heel Europa. Een aanrader is dan ook om hier -met de fiets of auto- de vuurtorenroute te volgen.

Ook kun je de boot nemen en een bezoek brengen aan de eilanden Molène en Ouessant, gelegen in het eerste Franse natuurpark op zee, de “Mer d’Iroise”. De boottocht is al een beleving op zich als je door de prachtige omgeving vaart, met uitzicht op de Pointe Saint-Mathieu, slingert om de vuurtorens op zee en onderweg talrijke bijzondere (zee)vogels spot. Met een beetje geluk zie je onderweg zelfs dolfijnen en zeehonden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.