Game of Thrones tripjes: de mooiste filmlocaties om te bezoeken

De trailer van het 8-ste seizoen

Wil je in de voetsporen treden van John Snow en de landen beyond the Wall verkennen, de vernederende wandeling van Cersei Lannister nalopen of ontspannen in de prachtige Watertuinen van Dorne? Reiswebsite Holidayguru onthult op welke plaatsen jouw favoriete Game of Thrones-scènes zich afspelen.

Deze week was de eerste aflevering van het langverwachte laatste seizoen van Game of Thrones. Om bij het plezier een handje te helpen heeft reiswebsite Holidayguru een paar van de belangrijkste filmlocaties uit de serie verzameld die je kunt bezoeken.

Kroatië

We maken onze eerste stop in het prachtige en zonnige Kroatië. Hier vind je namelijk de stad Dubrovnik, waar veel scènes van King’s Landing zijn gefilmd. De indrukwekkende stadsmuren en de duizelingwekkende kliffen vormen het decor van The Battle of the Blackwater, terwijl Cersei haar Walk of Shame over een zeer bekende straat, de Stradun, maakte. Een andere must-see in Kroatië is havenstad Split. Scènes uit slavenstad Meereen zijn opgenomen in het 1.700 jaar oude paleis van Diocletianus en de kelders van dit immense paleis hebben de draken van Daenerys gehuisvest.

IJsland

Scènes ten noorden van de Muur zijn, hoe kan het eigenlijk ook anders, in IJsland opgenomen. Zo vormt de Grjótagjá grot het decor voor de stomende scène tussen John Snow en Ygritte. Deze ondergrondse thermale bron is een kleine lavagrot dicht bij het meer van Mývatn, in het noordoosten van het eiland. In deze omgeving vind je ook de lavaformaties van Dimmuborgir waar Mance Rayder zijn wildlingskamp opsloeg voor de mars zuidwaarts.

Noord-Ierland

In Noord-Ierland vind je Winterfell, de thuisbasis van de familie Stark, en vele andere herkenbare plekken uit Westeros. Het kasteel heet eigenlijk Castle Ward en is een van de meest indrukwekkende kastelen van de regio. Daarnaast zijn veel scènes die zich afspelen rondom Winterfell opgenomen in het Tollymore National Park, gelegen aan de voet van het Mourne gebergte in het oosten van Noord-Ierland. Ten slotte is het Noord-Ierse landschap gebruikt voor de Stormlands en vormen de ruige kliffen van de baai van Murlough het ideale decor voor scènes op de Iron Islands.

Malta

Een andere bestemming waar Game of Thrones fans hun hart kunnen ophalen is Malta. Ook hier zijn locaties te vinden die gebruikt zijn voor scènes in King’s Landing. Zo verloor Ned Stark zijn hoofd voor Fort Manoel, de Great Sept of Baelor, en werd Fort Ricasoli gebruikt als Gate of the Gods. Malta was het thuis voor Daenerys en Khal Drogo’s huwelijk en ook haar draken zijn hier uit vuur geboren – stuk voor stuk ingrijpende gebeurtenissen in de Game of Thrones saga.

Marokko

De makers van Game of Thrones vonden de perfecte filmlocaties voor Pentos en Astapor in Marokko. De prachtige opnames met Daenerys in Pentos zijn opgenomen in Aït Ben Haddou. Deze ommuurde stad is tegen een heuvel gebouwd en grenst aan de woestijn, vlakbij Marrakech. Het woestijnlandschap leent zich perfect als setting voor Pentos. Astapor herken je in Essaouira, gelegen aan de westkust van Marokko.

Spanje

Ten slotte komen we aan bij de prachtige Spaanse Game of Thrones-filmlocaties. Het adembenemende koninklijke paleis van Sevilla, de Real Alcázar, diende als setting voor de Dorne Water Gardens, terwijl in de Plaza de Toros de Osuna, eveneens in Sevilla, de vechtscènes in de arena van Meereen zijn gefilmd. Ook in de middeleeuwse steegjes van de Catalaanse stad Girona wandel je door het Game of Thrones universum en zie je de plekken waar Arya bedelde in Braavos en de Great Sept of Baelor uit seizoen zes. Meer weten? Lees ook het artikel over de Game of Thrones filmlocaties.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.