Museumweek 2019 begint met ruimte-avontuur

Andre Kuipers bij zijn gigantische astronautenpak vanmorgen bij de start van de museumweek 2019. Foto: PR

Met de lancering van ‘een gouden vergroting’ van André Kuipers’ astronautenpak uit Space Expo langs de A44, is de vijfde Nationale Museumweek van start gegaan. Ruimteheld André Kuipers onthulde de gouden vergroting van zijn eigen astronautenpak dat te zien is in Space Expo Noordwijk: “In het museum zie je de echte voorwerpen: bijvoorbeeld hoe ingewikkeld zo’n pak en alle ruimtespullen in elkaar zitten. Je krijgt een heel realistisch beeld van hoe het werkt in de ruimte. Daarmee vertelt het ons verhalen over het verleden, het nu én de toekomst!”

Meer bezoekers

Steeds meer mensen bezoeken musea (30% meer in de afgelopen 4 jaar). Toch bezoekt de helft van Nederland nog geen museum. Vandaar dat gedurende de Nationale Museumweek juist die mensen worden geconfronteerd met museale collecties op plaatsen waar men wel is; langs de drukke A44 bijvoorbeeld, in 8 pop-up-musea in het hele land en door twee concerten van Latifah en Re:Freshed Orchestra (Golden Hours).

Astronaut voelen

Voor Space Expo is het astronautenpak van Kuipers een echt pronkstuk: “je waant je door het pak écht in de ruimte. Zo kunnen we iedereen zich elke dag een beetje astronaut voelen” aldus Rob van den Berg, directeur van Space Expo. Ambassadrice van de Nationale Museumweek 2019, Kim-Lian van der Meij, presenteerde de onthulling in Sassenheim. “Net als iedereen heb ook ik gefantaseerd over ruimtereizen. Met dit pak komen we wel heel dichtbij!” Ook Burgemeester van Sassenheim, Carla Breuer, erkent de waarde van het uitnodigende astronautenpak: “van ver komen bezoekers om zich te laten inspireren in Space Expo maar er zijn zoveel mooie musea om te bezoeken.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.