Paleis Het Loo logeert in het Rijksmuseum

Werken vanuit het paleis op de Veluwe nu in Amsterdam te zien. Foto: PR

Pracht en praal van de Veluwe is de komende tijd in Amsterdam te zien. Een aantal topstukken uit de collectie van Paleis Het Loo is momenteel namelijk in het Rijksmuseum.

Zo worden onder meer een spectaculaire 17e-eeuwse Delfts blauwe bloemenpagode, een verguld zilveren papkom en het bekende schilderij Vivat Oraenge van Jan Davidsz. de Heem tentoongesteld. De collectiestukken dateren uit de periode van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II en worden getoond in een zaal van het Rijksmuseum die geheel is gewijd aan deze eerste bewoners van Paleis Het Loo.

De presentatie maakt deel uit van Paleis Het Loo on Tour, een initiatief van het museum om tijdens de vernieuwing en verbouwing tot medio 2021 bijzondere deelcollecties op verschillende plaatsen in Nederland aan nationaal en internationaal publiek te tonen.

Onder andere in het Rijksmuseum, Kasteel Cannenburch, Museum Bronbeek, bij de Raad van State in het voormalig Paleis Kneuterdijk en op Luchthaven Schiphol is een deel van de collectie ondergebracht.

Meer informatie: paleishetloo.nl/on-tour

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.