Soulpicks app helpt bij optimale invulling van je vrije tijd

Soulpicks in de iTunes-store.

Anno 2019 is tijd een schaars goed. En dus willen we er álles uithalen. Dat gegeven vormde de basis voor de ontwikkeling van Soulpicks. Een nieuwe app die Pascal Ontijd, medeoprichter van SnappCar, deze week lanceert. Soulpicks helpt gebruikers om snel en makkelijk hun vrije tijd altijd en overal optimaal in te vullen. Niet op basis van betaalde reviews of wensen van adverteerders, maar op basis van de voorkeuren van de gebruikers zelf, hun ‘like-minded’ bekenden én inspirerende experts die gebruikers zelf willen volgen. Met Soulpicks lanceert Ontijd volgens eigen zeggen ‘een voorloper in de nieuwe generatie social media die alle aspecten van vrije tijd combineert en waarin alles draait om de voorkeuren van de gebruiker, het dienen van zijn gemak én zijn privacy.’

Pascal Ontijd. Foto: PR

Waar Ontijd met SnappCar inspeelde op de behoefte van mensen om auto’s, die gemiddeld 23 uur per dag stil staan, beter te benutten, richt hij zich nu op de maatschappelijke ontwikkeling dat mensen steeds minder vrije tijd hebben en tegelijkertijd de tijd díe er is, zo zinvol mogelijk willen besteden. De community bestaat dit keer niet uit mensen die een auto willen delen, maar uit mensen die op zoek zijn naar authentieke ervaringen. Ontijd: “Als je kijkt hoe we tot dusver tot een besluit over de invulling van onze kostbare vrije tijd komen, dan verloopt dat proces eigenlijk heel onlogisch: we vertrouwen op onbekenden die reviews schrijven die bovendien vaak direct of indirect zijn ingekocht. Of we baseren ons op blogs of andere media die in veel gevallen betaald worden om aandacht te besteden aan een bar, restaurant of festival. Het is vaak veel zoeken en dan nog is de kans op teleurstelling groot, want die adverteerders en influencers hebben een heel ander belang dan jou écht een mooie plek te laten ontdekken. Dat is zonde, die plekken zijn er wél. Je moet ze alleen wel kennen en weten te vinden. Dáár spelen we met Soulpicks op in.”

Delen met vrienden

Gebruikers kunnen in Soulpicks makkelijk en snel mooie plekken of belevenissen opslaan, ordenen en delen met  vrienden en bekenden binnen een gesloten community. Daarnaast kunnen gebruikers ervoor kiezen om een aantal experts op het vlak van ‘travel’, lifestyle, ‘food’ of ‘leisure’ te volgen en zo inzicht te krijgen in hún favoriete plekken en ervaringen. Dit alles gebeurt zonder inmenging van adverteerders of sponsoren. Zo kunnen gebruikers een keuze maken die 100% is gebaseerd op inhoudelijke argumenten en voorkeuren.

De experts verbonden aan Soulpicks investeren tijd en energie in de app in ruil voor meer bekendheid bij de gebruikers van Soulpicks. Doordat zij op persoonlijke titel zijn verbonden aan Soulpicks, blijft de primaire filter voor hun favoriete plekken hun eigen, persoonlijke smaak. Op dit moment zijn onder meer wijnkenner Robin van Bastelaar (De Librije), eigenaar van Restaurant Herberg onder de Linden, Tanja Klein Nijenhuis, cocktailexpert Tess Posthumus en modefotograaf Sophie van der Perre, als expert verbonden aan Soulpicks.

Privacy

Na een generatie apps die zich richtte op één aspect van vrije tijd, zoals eten, reizen of verblijf, combineert Soulpicks al deze aspecten in één social medium. In combinatie met de 100% focus op de gebruiker, de afwezigheid van adverteerders en de optimale borging van privacy door encryptie, heeft Soulpicks alle elementen om zowel nationaal als internationaal een ‘go to app’ voor vrije tijd te worden. Pascal Ontijd: “Anno 2019 zijn mensen – terecht – kritisch op (sociale) media en apps als Facebook, TripAdvisor en Lonely Planet, waarin adverteerders een grote vinger in de pap hebben. Deze app is gebouwd rond de wensen en behoeften van de gebruiker. Zíjn wensen zijn leidend. Wij willen die gebruiker niet vasthouden binnen de omgeving van de app, maar puur servicen. Liever één dan tien minuten op de app. Zodat ie niet online maar offline alles uit zijn vrije tijd kan halen.”

De Soulpicks app kan worden gedownload via de App store  en de Google Play Store

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.