Vooral Britten bezoeken Nederland tijdens Koningsdag. En waar ben jij?

Vooral Britten bezoeken Nederland tijdens Koningsdag. En waar ben jij? 9
Feesten tijdens Koningsdag. Foto: CC0/Pixabay/
Geen tijd of ondertussen iets anders doen? Je kunt hier ook naar dit artikel luisteren.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat het vooral Britten zijn die dit jaar koers zetten naar Nederland op Koningsdag, om eens ouderwets de bloementjes buiten te zetten. Ze lijken dit jaar massaal Koningsdag aan te grijpen om even hun zinnen op iets anders te zetten en zo aan de Brexit-depressie te ontvluchten. Daarnaast is de feestdag opvallend populair onder Fransen en Amerikanen.

Ten opzichte van 2018 stijgt het bezoek van Britten aan ons land procentueel met 12 procent in het weekend van Koningsdag, meldt vliegticket- en hotelzoekmachine momondo.nl. Naast toeristen uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten, zijn dit jaar ook Italianen, Denen en Duitsers van de partij om het feest van de oranje tompoezen, rommelmarkten, festivals en de grachten vol boten met feestvierders een keer mee te maken.

Momondo keek onder andere naar de wereldwijde vraag naar hotelovernachtingen in Nederland tijdens het weekend van Koningsdag. Hieruit blijkt dat toeristen uit het buitenland vooral naar Amsterdam trekken. Hoewel de meeste toeristen naar de hoofdstad trekken, vinden er op veel plekken in Nederland net zo gezellige activiteiten plaatsen. Aan drukte in Amsterdam ontvluchten? Ontdek hieronder wat er op zes andere plekken in Nederland te doen is tijdens Koningsdag:

1. Amersfoort

Het stralende koningspaar altijd al eens van dichtbij willen bewonderen? Zorg er dan voor dat je met Koningsdag in Amersfoort bent. Koning Willem-Alexander maakt samen met Koningin Máxima en zijn familie een wandeling door de stad vanaf de Kleine Haag tot aan het Eemplein. De thema’s Ontmoeting, Duurzaamheid en Saamhorigheid zullen centraal staan tijdens deze activiteiten. Verwacht in ieder geval live muziek, poppenkasten, oud-Hollandse spelletjes, een klimwand en kleedjesmarkten.

2. Alkmaar

Ondertussen een begrip op Koningsdag is het legendarische SLAM! Koningsdag feest, wat ook dit jaar weer wordt gehouden in Alkmaar. Een absoluut knalfeest met een gevarieerde line-up van house, urban en hardstyle artiesten. Onder andere Bassjackers, Jay Hardway, La Fuente en Lucas & Steve nemen tussen 12:30 en 22:00 uur plaats op het podium. Kaartjes kosten 25 euro. Voor echte feestbeesten gaan er partybussen vanuit verschillende Nederlandse steden.

3. Groningen

Kom met Koningsnacht en Koningsdag naar Groningen en ervaar de levendige studentenstad in volle glorie. Van oud-Hollandse spellen als koekhappen en zaklopen tot grote podia waar tot in de late uurtjes de best artiesten optreden. De grachten kleuren oranje met versierde boten en de straten worden gevuld met feestelijke deuntjes en allerlei eetkraampjes. De Vismarkt heeft zoals elk jaar een uitgebreid gratis programma voor zowel Koningsnacht (19:00-01:00 uur) als op Koningsdag (13:00-21:30 uur) vol optredens, activiteiten en verrassingen.

4. Den Haag

Zowel tijdens Koningsnacht als Koningsdag wordt de binnenstad van Den Haag omgetoverd tot een groot gratis muziekfestival met live optredens, speciale activiteiten en veel eten en drinken. Ook staat de traditionele Koningskermis weer op het Malieveld. Het Life I Live Festival vindt op Koningsnacht plaats tussen 19:00 en 23.30 uur, en op Koningsdag tussen 12:00 en 18:00 uur. De openlucht podia zijn verspreid over diverse plekken in de stad en verwelkomen zowel nationale als internationale helden, zoals Kraak & Smaak, Hunee en La Chiva Gantiva.

5. Enschede

Ook heel Twente viert feest op 27 april. Er vinden maar liefst twee grote festivals plaats: een voor hardstyle liefhebbers en een voor fans van elektronische muziek. Hardfest wordt georganiseerd op het terrein van de Universiteit van Twente: hier spelen de grootste namen van de hardstyle en hardcorde scene, zoals Angerfist Live vs Warface Heavy Artillery en Radical Redemption. KingsLand organiseert dit jaar op Koningsdag vijf festivals in vijf verschillende steden. Op het programma van Twente staan o.a. Afrojack, Broederliefde en BLASTERJAXX.

6. Rotterdam

Ook Rotterdam is van de partij met de leukste feestjes, evenementen en activiteiten voor jong en oud. Er zijn twee festivals die speciale aandacht verdienen. De eerste is Oranjebitter in het Euromastpark (12:00-23:00 uur, vanaf 27 euro) met maar liefst vijf podia en verschillende muziekstijlen. De tweede is het Kralingse Bos Festival(13:00-23:00 uur, vanaf 28 euro). Hier kun je dansen op de tunes van Duitse technohelden Chris Liebing en Sven Väth, huilen van het lachen bij Najib Amhali of meerappen op de beats van Rotterdamse rapper HEF. Vind hier alle informatie en tips voor Koningsdag 2019.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.