Escher in Het Paleis zomer-expo in Den Haag

Escher in Het Paleis zomer-expo in Den Haag 9
Zo ziet Wouter van Reek Escher: Dat hij zelf deze tekening maakt. Foto: Wouter van Reek

De kunst van de graficus M.C. Escher vormt een inspiratiebron voor talloze creatievelingen, van architecten tot rocksterren, van wiskundigen tot grafisch ontwerpers en van scholieren tot kunstenaars. Ook illustrator Wouter van Reek liet zich door Escher inspireren.

In zijn nieuwste prentenboek, Nadir en Zenith in de wereld van Escher, gaan lezers op avontuur met de hoofdpersonen Nadir en Zenith. Ze belanden in de wondere wereld van Escher, vol eindeloze trappen en onmogelijke gebouwen. In de bijbehorende tentoonstelling in Den Haag komt die wereld deze zomer nog sterker tot leven aan de hand van illustraties uit het boek, maar ook via de voorstudies, het verhaal van de maker en natuurlijk de werken van Escher. Een belevenis voor alle leeftijden.

Tentoonstelling voor jong en oud

De hoofdpersonen Nadir en Zenith klimmen en klauteren per ongeluk de wereld van Escher in en gaan op zoek naar het onbekende. In de wereld van Escher is niks gewoon: boven verandert in beneden, hoog wordt opeens laag. Nadir vindt het soms nog wel spannend, maar Zenith gaat onbevangen de uitdaging aan. Samen trotseren ze de onmogelijkheden van Eschers werk.

Escher in Het Paleis brengt het prentenboek van Wouter van Reek tot leven in deze vrolijke tentoonstelling voor alle leeftijden. Zowel voor families, liefhebbers van prentenboeken als voor Escherfans zal deze tentoonstelling een wonderlijke ontdekkingstocht zijn waarin van alles is te zien, te doen en te lezen. De bezoeker staat oog in oog met de belangrijkste inspiratiebronnen voor het boek: de prenten van M.C. Escher. Ook het verhaal van de maker Wouter van Reek neemt de bezoekers mee op reis. Samen met een speciaal ontworpen educatieve speurtocht kunnen kinderen met Nadir en Zenith de tentoonstelling door om de wereld van Escher te verkennen.

Kinderkunstboek

Het kinderkunstboek Nadir en Zenith in de wereld van Escher (ISBN 978 90 258 7691 3), uitgegeven door Uitgeverij Leopold in samenwerking met Escher in Het Paleis, is vanaf 23 mei 2019 voor €15,99 verkrijgbaar in de museumwinkel van Escher in Het Paleis en in de algemene boekhandel.

Wouter van Reek (1960) is animator en prentenboekenmaker. Hij brak door met zijn speelse boeken en tekenfilms over Keepvogel en maakte onder andere filmpjes voor Sesamstraat. Al zijn illustraties worden gemaakt op de computer, waarvoor hij zijn eigen tekenprogramma’s ontwerpt en programmeert. Van Reek is afgestudeerd in audiovisuele media aan de Rietveld Academie, maar studeerde tussendoor ook kort wiskunde.

Tentoonstelling : Nadir en Zenith in de wereld van Escher
Adres : Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag
Open voor publiek: : 23 mei t/m 1 september 2019
Openingstijden : : di t/m zo 11.00 – 17.00 uur
Website : www.escherinhetpaleis.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.