Game of Thrones-expositie schittert in Belfast

Game of Thrones-expositie in Belfast
De tentoonstelling van Game of Thrones. Foto: PR

Game of Thrones blijft ongekend populair. Wat sommigen niet weten, is dat de serie voornamelijk in Noord-Ierland werd opgenomen. Al de filmlocaties zijn dus gemakkelijk te bezoeken en Tourism Ireland doet er nog een schepje bovenop: dit voorjaar worden er dwars door het centrum van Belfast zes imposante glas-in-lood kunstwerken onthuld die symbool staan voor de huizen uit Game of Thrones.

Na een decennium is het filmen van Game of Thrones in Noord-Ierland tot een einde gekomen. Om het laatste seizoen van deze serie én Noord-Ierland als grondgebied van Game of Thrones te vieren, verschijnen er zes mooi vervaardigde glas-in-lood ramen door de straten van Belfast. Na elke aflevering wordt er een nieuw gebrandschilderd kunstwerk onthuld.

Eerder werd de serie door Tourism Ireland uitgebeeld in een 77 meter lang wandtapijt, dat te bezichtigen is in het Ulster Museum in Belfast. In juni 2019 worden de laatste panelen toegevoegd, die het achtste (en laatste) seizoen weergeven. Daarnaast creëerde Tourism Ireland ook 10 Game of Thrones deuren uit houtsnijwerk die verspreid over pubs in Noord-Ierland te bezichtigen zijn. Deze deuren beelden elk een aflevering uit seizoen 6 uit.

Game of Thrones expositie

Nieuw is verder de Game of Thrones studiotour. Deze toeristische attractie, gevestigd in de originele filmlocatie die tijdens de hele serie voor veel iconische scènes werd gebruikt, zal de bezoekers een belevingsgerichte ervaring geven en hen in contact brengen met originele setstukken, kostuums, rekwisieten en wapens die werden gebruikt om werelden van Westeros en Essos te creëren. Met een boeiende mix van inzichten achter de schermen, interactieve elementen en uitgebreide, volledig aangeklede sets dwalen bezoekers in de voetsporen van Westeros’ meest prominente bewoners, herleven belangrijke momenten uit de serie en staan ​​precies daar waar ze plaatsvonden.

Vlak voor het begin van het allerlaatste seizoen van de populaire Game of Thrones-serie heeft in Belfast een groot opgezette tentoonstelling ‘Game of Thrones – The Touring Exhibition’ haar deuren geopend. Een must-see voor alle fans en de plek om helemaal op te gaan in de serie met talrijke originele kostuums, rekwisieten en bijzondere decorstukken uit alle zeven seizoenen. De tentoonstelling voert de bezoekers mee in het mystieke land van Westeros en Essos en vindt plaats in het Titanic Exhibition Centre, tegenover de legendarische Titanic Studios waar een groot deel van de afleveringen in de afgelopen tien jaar zijn opgenomen.

Game of Thrones® reisroute door Noord-Ierland

Meer informatie: www.ireland.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.