Hij is er: De watervaste fietskaart 2019

Hij is er: De watervaste fietskaart 2019 8
Fietsers onderweg met de kaart. Foto Fietsplatform / Ad Snelderwaard

Het is inmiddels traditie. Met de start van het fietsseizoen verschijnt een actuele editie van de Basiskaart LF-routes. In de vertrouwde uitvoering met watervaste losse kaartbladen, maar natuurlijk met geactualiseerde LF-routes en fietsknooppunten. Ideaal om een meerdaagse fietstrip te plannen.

LF-routes en fietsknooppunten

Op de Basiskaart zijn alle LF-routes weergegeven. Deze routes zijn de ideale basis voor het plannen van elke langeafstandsfietsroute. LF-routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd en voeren langs de mooiste plekjes van Nederland. Je kunt makkelijk overstappen op de regionale knooppuntnetwerken want ook alle fietsknooppunten staan op de kaart. Handig nieuwigheidje zijn de kilometrage-aanduidingen bij de LF-routes.

In deze editie is de kaartondergrond vernieuwd. Dus zaken als nieuwe wegen of bebouwing zijn in de cartografie verwerkt. Ook alle aanpassingen in de fietsroutenetwerken zijn opgenomen in de nieuwe LF-Basiskaart. Bijvoorbeeld het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk in Friesland. Vernieuwingen binnen de LF-routes zie je ook terug: de eerste LF-icoonroute, de LF Maasroute, is herkenbaar in het kaartbeeld weergegeven.

Watervaste kaarten

De kaarten zijn gedrukt op zogenaamd Stone Paper. Dit is boomvrij, watervast ‘papier’. De kaarten scheuren niet snel en kunnen prima tegen een regenbuitje. In de map zitten 22 dubbelzijdig bedrukte fietskaarten in de prettige schaal van 1:100.000. De locaties van Fietsers Welkom! horeca en logies zijn met icoontjes weergegeven. Handig bij het plannen van je meerdaagse tocht. In een los boekje lees je uitleg, nuttige adressen en vind je een overzicht van de veren in de LF-routes.

Online bestellen

De LF Basiskaart is te bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl. De Basiskaart zal vanaf mei ook verkrijgbaar zijn via de (reis)boekhandel, ANWB en VVV-kantoren (€ 24,95, ISBN 978-90-72930-606).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.