Lees mee in het logboek van een zeevaarder

De omslag van het boek.

In het vierkleurenboek ‘Het logboek van de zeevaarder’ neemt poolreiziger Huw Lewis-Jones de lezer mee op ontdekkingsreis. Aan de hand van originele logboeken, brieven en dagboeken worden de reizen van bekende kapiteins, maar ook van matrozen, scheepskoks, chirurgijns, kunstenaars en avonturiers gevolgd.

Kijk met het boek mee over de schouders van nautische ontdekkingsreizigers als Sir Francis Drake, Susan Veeder, Kumataro Ito en Willem de Velde. Met schetsen en tekeningen, essays van hedendaagse zeevaarders en een voorwoord van zeezeiler Henk de Velde, die zes keer alleen de wereldzeeën bevoer. Het logboek van de zeevaarder geeft inzicht in het genot en gevaar van een leven op zee.

Over de auteur

Huw Lewis-Jones is historicus en expeditieleider met een PhD van de Universiteit van Cambridge. Hij was conservator in het Scott Polar Research Institute en het Nationale Maritime Museum in Londen. Nu is hij een gelauwerd schrijver. Wanneer hij geen boeken schrijft of fotografie-tentoonstellingen op poten zet, vaart Huw vaak in bescheiden bootjes rond Antarctica en in het Pacifisch gebied.

Onder zijn boeken, inmiddels verschenen in vijftien talen, zijn Imagining the Arctic, Ocean Portraits, Het Logboek van de ontdekkingsreiziger, De verovering van de Everest, dat op het Banff Festival de History Award won, en als recentste The Writer’s Map, een atlas van imaginaire landen. Hij woont in Cornwall.

Het logboek van de zeevaarder | Huw Lewis-Jones | 9789401915922 | € 35,- | Verschijnt 28 mei 2019

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.