‘A World of Colours’ is thema Keukenhof voor 2020

Bezoekers op Keukenhof in het seizoen 2019. Foto: Keukenhof / Laurens Lindhout

‘A World of Colours’ is het thema voor Keukenhof in 2020. Dat is bekendgemaakt bij de afsluiting van een succesvolle seizoen in 2019. Dit jaar kwamen er gedurende acht weken 1,5 miljoen gasten naar het bloemenpark. Zij waardeerden de tentoonstelling gemiddeld met een 9.0.

De bezoekers voor Keukenhof komen uit 100 landen. De meeste bezoekers komen uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Amerika, Frankrijk, Groot-Brittannië en China. Het aantal bezoekers uit China is iets gedaald.
Het gemiddeld aantal bezoekers per dag is vergelijkbaar met afgelopen jaar. Het bezoek van kinderen aan Keukenhof is toegenomen.
Net als voorgaande jaren waren er vier dagen met meer dan 45.000 bezoekers. Op het park verliep de ontvangst van bezoekers volgens de organisatie zelf gestructureerd en soepel.

Druke Paasdagen

De combinatie van de schitterende bloei in het park, de bloeiende bollenvelden in de streek en het zonnige weer heeft er voor gezorgd dat Keukenhof extreem drukke Paasdagen heeft gehad. Het park is door de lage temperatuur tot het laatst toe echter mooi op kleur gebleven.

De paasdrukte leidde tot een grote verkeersstroom naar Keukenhof. Met betrokken overheden wordt in de komende periode aan verbeteringen gewerkt. Steeds meer bezoekers kiezen het openbaar vervoer om naar Keukenhof te komen. Meer dan 300.000 Keukenhofbezoekers maakten dit jaar gebruik van de Keukenhof Express. Naast Schiphol en Leiden zijn de locaties Amsterdam RAI en Hoofddorp aan deze directe busverbinding toegevoegd.

Opening in 2020

A World of Colours is het thema van Keukenhof in 2020. Ruim een miljoen mensen uit alle landen en culturen kunnen elkaar dan weer ontmoeten in Keukenhof om te genieten van de Hollandse bloemenpracht. Keukenhof is in 2020 geopend van 21 maart tot en met 10 mei.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.