De 10 mooiste campings van Europa…

Een zwembad is een belangrijk onderdeel van menig camping, zoals hier in Frankrijk. Foto: Elkedagvakantie

Natuurlijk is het maken van een lijstje van de mooiste campings in Europa een subjectieve aangelegenheid. Wat de één waardeert in een camping zal de andere juist liever niet zien. Indien jouw voorkeur uitgaat naar een eenvoudig grasveld met als enige voorziening een kraan op een waterpomp, dan zal jouw favoriete camping niet opgenomen zijn in dit lijstje. De mooiste campings van Europa zijn geselecteerd op kwaliteit, voorzieningen en ligging. Zie het als een mogelijkheid tot inspiratie!

1. Sandays Les Peneygrals. 

Het zal je allicht niet verbazen dat een van de campings in Frankrijk op de eerste plaats is beland. Campings in Frankrijk zijn het meest populair bij de Nederlandse vakantieganger en inmiddels weten de Franse exploitanten dan inmiddels ook heel goed wat ze moeten doen om te scoren in lijstjes van de mooiste campings van Europa. Deze absolute topper vind je midden in de natuur van de Dordogne in de buurt van het historische stadje Sarlat. De camping heeft 6 zwembaden omringd door leuke zitjes. In ieder zwembad heeft het water een andere temperatuur en dat zijn de details waar het op aankomt. Er is voldoende entertainment, kinderanimatie, sportfaciliteiten en een leuke speeltuin. Op deze camping in Frankrijk is verder alleen een goed humeur nodig voor een geslaagde vakantie.

2. Village Continental Lido.

In een van de mooiste gebieden van Italië – Piëmont – is Village Continental Lido gevestigd. De camping ligt dichtbij het Lagio Maggiore en is een typische familiecamping. Er is een leuk zwembad, een tennisbaan, een speeltuin en enkele voetbalvelden. De camping ligt bij het dorpje Fondotoce di Verbania. Hier kan je twee keer in de week naar een markt toe en er zijn ook leuke winkeltjes. Hou er rekening mee dat een badmuts verplicht is in het zwembad. De mooie ligging bij het meer is een belangrijke reden voor de tweede plaats als het gaat om de mooiste camping in Europa.

3. Park Albatros.

Ook voor de derde plaats van onze lijst mooiste campings in Europa komen we uit in Italië, maar dit keer in de Toscane. Park Albatros ligt bij het mooie San Vincenzo. We zijn in Toscane en dat zal je weten ook. Park Albatros is prachtig aangelegd en wordt overal opgefleurd door bloemen en planten. Er zijn mooie zwembaden maar de attractie hier zijn de naastgelegen podia waar iedere avond optredens plaats vinden. Je moet wel van een beetje drukte houden als je hier je tent opzet. Het strand is een kilometertje lopen van de camping.

4. Bijela Uvala. 

Het is een teken aan de wand dat een camping in Kroatië de vierde plaats inneemt op een lijst van mooiste campings in Europa. Kroatië wordt steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers en de accommodaties zijn inmiddels goed tot uitstekend. Je vindt Bijela Uvala vlakbij het havenstadje Porec. Het is een camping waar het hele gezin zich meteen thuis zal voelen. Er zijn mooie dorpjes in de omgeving en je kan lekker wandelen langs zee. Maar je hoeft de camping ook niet af als je daar geen zin in hebt. De camping is van alle gemakken voorzien, mede dankzij de strandtenten.

5. Krk. 

De naam van deze camping is wellicht wat moeilijk uit te spreken, maar daar wen je vanzelf aan als je er eenmaal bent. De camping ligt bij het plaatsje Kvarner in Kroatië. Luxe is het woord dat je in gedachten zal schieten bij deze camping. Er is een supermarkt, een bakker en een groenteboer. Omdat men inmiddels weet dat westerlingen daar de voorkeur aan geven, is het zwembad gevuld met zoet water en niet met zeewater zoals gebruikelijk in het land. Er is een gezellig restaurant met live muziek, waar je ook heerlijke cocktails kan krijgen.

6. Village La Brasilia. 

Nog een camping in Frankrijk in onze top 10. Vanaf Village La Brasilia wandel je in twee minuten naar de Middellandse Zee. Het toeristendorpje Canet-en-Roussilion is ook binnen een paar minuten bereikt. Deze camping heeft alles wat je van een moderne camping mag verwachten: een zwemparadijs, restaurant en veel entertainment. Dat er zelfs een heuse spa is, vormt een leuk detail en zorgt voor er plek bij de mooiste campings in Europa.

7. Las Dunas. 

Deze camping aan de Costa Brava bij het dorpje Sant Pere Pescador maakt duidelijk dat men ook in Spanje best weet hoe het hoort op een goede camping. Het zwemparadijs ziet er prachtig uit en het is ook een genot om daar te zwemmen. Het strand is op loopafstand en de staanplaatsen zijn voor de privacy afgezet met groen. Vertier genoeg voor tieners in de discotheek en voor de kleintjes bij de animatie.

8. Valle Gaia. 

In de Toscane bij Cassale Marittimo ligt deze verzorgde en ook rustige camping. Er is een mooi zwembad en voldoende speeltuintjes om de kids zich te laten vermaken. De staanplaatsen zijn zeer ruim en je kan lekker en voordelig eten in het restaurant. Pisa ligt op een uur rijden.

9. Bella Italia. 

Deze mooie camping ligt bij het dorpje Peschiera del Garda in de buurt van het Garda meer. Er is een zwemparadijs en de diverse speeltuintjes zullen de kids beslist aanspreken. Op deze camping kan je heerlijk Italiaans ijs kopen. Het is een camping die vooral is bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen. Er is zelfs gedacht aan animatie in het Nederlands.

10. La Ranc Davaine. 

Lest best geldt niet in onze top 10 van mooiste campings in Europa, maar dat betekent niet dat La Ranc Davaine de moeite van een bezoek niet waard zou zijn. In tegendeel, deze camping in Frankrijk is ideaal als je wel van een actieve vakantie houdt. Het is een van de meest bijzondere campings in Europa. De camping ligt bij St. Alban-Auriolles, midden in de Ardèche. De camping is omgeven door riviertjes en ruige hoogvlakten waar jij je in de natuur kunt uitleven. Maar ook voor een jong gezin dat rust zoekt, is deze camping ideaal. Het zwemparadijs is bijzonder smaakvol en omringd met beplanting en bloemen. Er is ruime aandacht voor animatie voor kinderen. Hier kunnen ook de jonge vakantiegangers in jouw gezelschap probleemloos hun eerste woordjes Frans oppikken. Voor de liefhebber een mooie keuze.

No Responses

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.