Het Louvre in Parijs brengt verhaal Mona Lisa virtueel tot leven

Op deze manier kun je Mona Lisa anders beleven. Foto: PR

Ter ere van de 500e sterfdag van Leonardo da Vinci, bereidt het Louvre een omvangrijke overzichtstentoonstelling voor van de artistieke carrière van Da Vinci, die op 24 oktober 2019 voor het publiek opengaat. Als onderdeel van deze belangrijke tentoonstelling zal het Louvre zijn eerste virtual reality (VR)-ervaring, in samenwerking met HTC VIVE Arts, presenteren. Hiermee komt het verhaal van de Mona Lisa, het beroemdste meesterwerk van da Vinci, tot leven op een HTC VIVE-headset.

De VR-ervaring, Mona Lisa: Beyond the Glass, biedt bezoekers de mogelijkheid om virtueel met het schilderij in aanraking te komen. Kijkers zullen de zeldzame kans krijgen om te worden ondergedompeld in ’s werelds meest iconische schilderij; ze kunnen ‘achter het glas stappen’ om zo, op geheel nieuwe manier, het intrigerende portret van dichtbij te bekijken.

Details Mona Lisa bekijken

Met Mona Lisa: Beyond the Glass kunnen bezoekers in de Mona Lisa details ontdekken die voor het blote oog verborgen blijven. Met nieuw wetenschappelijk onderzoek dat de technieken heeft onthuld die de da Vinci gebruikte om het meesterwerk te creëren, evenals verdere informatie over de identiteit van de geportretteerde, krijgen bezoekers een intieme blik op het schilderij dat al vele generaties heeft gefascineerd en geïntrigeerd.

Thuisversie

Geproduceerd in nauwe samenwerking met Louvre’s eigen team van curatoren, zal deze creatieve VR-ervaring het publiek over de hele wereld de mogelijkheid bieden om een nieuw inzicht in de Mona Lisa te krijgen. De VR-ervaring is ook beschikbaar als een thuisversie op de digitale abonnementsservice van HTC, VIVEPORT, naast andere VR-platforms, waarmee kijkers over de hele wereld toegang hebben tot Mona Lisa: Beyond the Glass.

Mona Lisa: Beyond the Glass zal Leonardo da Vinci’s revolutionaire praktijken weerspiegelen als een echte polyvalentie uit de Renaissance; werkzaam in de wetenschap, techniek, architectuur en kunst. De VR-ervaring brengt een eerbetoon aan een kunstenaar die gedurende zijn leven en invloedrijke carrière voortdurend innovatie omarmde. Daarnaast zal het da Vinci’s blijvende erfenis als een van de grootste schilders uit de geschiedenis vieren.

Over het Louvre

Het Louvre is een van de grootste kunstmusea ter wereld en een historisch monument in Parijs. Een centraal oriëntatiepunt van de stad, gelegen op de rechteroever van de Seine in het 1e arrondissement van de stad. Ongeveer 35.000 objecten van 7000 voor Christus tot circa 1848 worden tentoongesteld over een oppervlakte van 72,735 vierkante meter. In 2018 was het Louvre het meest bezochte kunstmuseum ter wereld, met 10,2 miljoen bezoekers. Ga voor meer informatie naar: www.louvre.fr

Over HTC VIVE Arts

Sinds de lancering in 2017 heeft VIVE Arts bijna 40 partnerschappen opgezet met toonaangevende culturele instellingen en organisaties, waaronder Tate Modern in Londen, Musée d’Orsay en Musée de l’Orangerie in Parijs, het American Museum of Natural History in New York, het nationale Palace Museum in Taipei, het ArtScience Museum in Singapore en de meest recente Biënnale Arte 2019. Ga voor meer informatie naar: http://arts.vive.com

Over de tentoonstelling

LEONARDO DA VINCI
24 oktober 2019 – 24 februari 2020
Hall Napoléon

Curatoren van de tentoonstelling:
Vincent Delieuvin, Afdeling Schilderijen en Louis Frank, Afdeling Prenten en Tekeningen, Musée du Louvre.

Praktische informatie
Openingstijden: dagelijks behalve dinsdagen vanaf 9.00 tot 18.00 uur en tot 21.45 uur op woensdag en vrijdag.
Entree: € 17 (collecties en tentoonstellingen)
Tijdslot tickets vereist voor toelating. Tijdslotboeking: www.ticketlouvre.fr

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.