Proto toont creativiteit van Zwolse studenten

Proto toont creativiteit van Zwolse studenten 8
Werken van studenten bij een eerdere tentoonstelling in Zwolle. Foto: PR

Waar de creatieve geesten van Zwolse studenten toe in staat zijn blijkt van 28 juni t/m 7 juli 2019, als voor de tweede keer in de binnenstad van Zwolle op verschillende locaties PROTO plaatsvindt. Een tiendaags Art & Design event waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving hun werk laten zien.

Verspreid over verschillende locaties door Zwolle zijn er tentoonstellingen, modeshows, workshops, lezingen en andere festiviteiten. Kom kijken en laat je verrassen door het talent. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.protozwolle.nl

Programma

Van 28 juni toont het Cibap eindwerk van studenten in het voormalig politiekantoor aan de Luttekestraat 35, Transit. In Museum de Fundatie is werk van Cibap graduates te zien samen met dat van docenten en (oud) studenten en bovendien al vanaf 22 juni te bezichtigen.
Op het Broerenkerkplein presenteren Landstede MBO op 29 juni en het Deltion College op 30 juni een programma met mode, muziek, theater en dans. Studenten Bloem & styling van Zone.college tonen op verschillende locaties in de Zwolse binnenstad een deel van hun eindexamenwerk. De opleidingen Bouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen (IPO) van Windesheim exposeren hun afstudeerproducties in het pand aan de Koestraat. Leden van de BZK tonen nieuw werk in Odeon en het Langhuis. Vanaf donderdag 4 juli presenteren de afstudeerders van ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle twee weken lang hun eindexamenwerk in de Grote Kerk/Academiehuis.

‘Creatieve industrie’

In en rond Zwolle is een groot aantal mensen werkzaam in de zogeheten ‘creatieve industrie’. Met ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle, Cibap Vakschool voor verbeelding en de creatieve opleidingen van het Deltion College, Landstede MBO, Zone.college en Hogeschool Windesheim is er binnen Zwolle ook een groot aantal opleidingen dat voor deze creatieve industrie opleidt. Zij tonen ieder jaar trots hun afstudeerders aan de buitenwereld en doen dat sinds 2018 onder een gezamenlijke vlag: PROTO. Naast de talenten van de genoemde opleidingen, zijn er in dit jaar ook diverse Zwolse partners die zich met kunst en vormgeving bezighouden bij PROTO aangehaakt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.