Zomervakantie in Noord-Italië

Het bergdorpje Arabba is het verborgen juweel van de Italiaanse Dolomieten en biedt veel voor een heerlijke vakantie. Voor wie houdt van goed eten, drinken en graag omringd wordt door prachtige natuur, zal zich thuis voelen in dit Italiaanse bergdorp. Gelegen op 1602 meter, wordt Arabba omringd door de mooiste pieken van het UNESCO werelderfgoed de Dolomieten en ligt aan de voet van het Sella Massief. Door dit uitzicht en de vele outdoor-mogelijkheden, is Arabba een ideale vakantiebestemming in de zomer.

Arabba is gelegen in de Valle di Fodomi, één van de vijf valleien waar naast Duits en Italiaans ook Ladinisch gesproken wordt. Een volks Latijnse taal dat afgeleid is van de Reto-Romaanse taal en voornamelijk in het Alpengebied gesproken wordt. Dit uit zich in het traditionele en niet-toeristische karakter van Arabba. Veel oude tradities zijn bewaard gebleven wat zeer karakteriserend is voor deze plek. Het is de ideale vakantieplek in ieder seizoen voor zowel koppels als gezinnen: frisse berglucht, ongerepte natuur en geen stress.

Zomer in Arabba – Marmolada

In de zomer is Arabba het ideale startpunt voor het ontdekken van de Dolomieten te voet of per fiets. Waar je ook kijkt, je word altijd omringd door majestueuze toppen en geniet op veel plekken van panoramische uitzichten. Arabba is het startpunt van vele tientallen kilometers aan wandelpaden, die je zowel samen als met een professionele gids kunt afleggen. Voor wie (meer) geïnteresseerd is in de cultuur en geschiedenis, zijn er ook een aantal geologische trekking routes in dit gebied. Een daarvan ligt bijvoorbeeld in het Porta Vescovo gebied. Ook kun je je prima vermaken in het Fodom Ladin museum of The first World War museum.

Niet alleen in de vallei, maar ook bovenop de berg is van alles te beleven. Zo vinden er deze zomer op de berg Marmolada, ook wel ‘The Queen of the Dolomites’ genoemd, vele culturele en niet culturele evenementen plaats. De Marmolada heeft vele toppen boven de 3000 meter, en is daarmee de hoogste berg van de Dolomieten.

Kabelbaan

De Marmolada kabelbaan brengt je in 12 minuten van het dorpje Malga Ciapela, via Punta Serauta (3069 meter) naar Punta Rocca, op 3309 meter. Punta Serauta vormt ook deze zomer weer het culturele hart van de Marmolada. Hier vind je o.a. het museum Marmolada Grande Guerra, waar je alles leert over de Eerste Wereldoorlog.
Punta Rocca staat vooral bekend om haar adembenemende panoramische uitzicht over de gletsjer. Daarnaast vind je hier de Grotta della Madonna. Tijdens de eerst Wereldoorlog lag de Marmolada op de frontlinie. Soldaten verscholen zich in de rotsformaties en in de gletsjer, waar je vandaag de dag delen van terug ziet.

Gastronomisch genieten

Door de verschillende culture invloeden, is Arabba een gastronomisch walhalla. Familie tradities worden in stand gehouden, doordat de vele hotels en berg- en almhutten van generatie op generatie doorgegeven worden. De combinatie van de Italiaanse en traditionele (alpiene) keuken, zorgt voor een bijzondere smaakbelevenis.

Meer weten over zomerse activiteiten in Arabba? Kijk dan op: www.arabba.it en www.marmolada.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.