Buitenaards-gevoel bij deze bijzondere Airbnb’s 50 jaar na maantrip

Bijzondere Airbnb-locaties, allemaal met een link met ruimtevaart. Foto: PR

Je kunt zeggen wat je wilt van Airbnb, maar zeker is dat het een enorme vernieuwing is op toeristisch gebied. Dankzij de dienst kun je nu op bijzondere plekken overnachten, daar waar dat eerst onmogelijk was. Een zoektocht door het aanbod van Airbnb leert dat er verhuurders zijn die zelf gefascineerd zijn door ruimtevaart. Ze willen hun passie graag delen met hun gasten.

En omdat het deze week alweer 50 jaar geleden is dat de eerste mensen op de maan landden hier een overzicht van vijf ‘buitenaardse woningen’. Van een replica van een ruimteschip tot een vliegende schotel, deze buitenaardse huizen brengen je zeker naar de sterren en daar voorbij!

De Apollo 11

Klaar voor de start! Dit is je kans om in een replica van het Apollo 11 ruimteschip te slapen. De host, Peter, heeft de replica zelf gemaakt. De replica staat in Pukaki, Nieuw-Zeeland. Het model is van alle gemakken voorzien en je kunt ’s nachts op bed liggen en door het dakraam naar de sterren kijken – alsof je door de ruimte vliegt. Gedurende de dag kun je hiken bij Mount Cook en later op de dag genieten van een waanzinnige zonsondergang.

Meer info

Architect’ Off-Grid sterrenkijken

Houston, we hebben geen probleem hier! Dit huis in Twentynine Palms, Californië dient als poort naar het heelal, waar kunst en wetenschap prachtig samenkomt. De Airbnb heeft zonnelampen om het pad naar het huis te verlichten en de slaapkamer kan gebruikt worden als een observatorium – perfect om een meteorenregen te bewonderen.

Houston, we hebben geen probleem hier! Dit huis in Twentynine Palms, Californië dient als poort naar het heelal, waar kunst en wetenschap prachtig samenkomt. De Airbnb heeft zonnelampen om het pad naar het huis te verlichten en de slaapkamer kan gebruikt worden als een observatorium – perfect om een meteorenregen te bewonderen.

Meer info

Vliegende Schotel

Het is een vogel, het is een vliegtuig, nee het is een vliegende schotel! Leer hoe andere levensvormen door de ruimte reizen en slaap in een ruimteschip. De replica van het ruimteschip ligt in Redberth in het Verenigd Koninkrijk. Het ruimteschip beschikt over bedden, een eetruimte en zelfs klassieke videogames – zoals Space Invaders en Defender.

Maanbasis

Reizigers die graag buiten de gebaande paden verblijven zullen zeker genieten op deze maanachtige locatie in Joshua Tree, Californië. Geniet van verschillende voorzieningen zoals een gym, hangmat, vuurkorf en barbecue terwijl je naar schitterende sterrenbeelden kijkt. Deze woning is volledig zelfvoorzienend door haar zonnepanelen.

Meer info

Afgelegen luchtschip

Dit ruime luchtschip bevindt zich op een pittoresk eiland in Schotland. Deze duurzame woning heeft alle voorzieningen die je kunt wensen – van een espresso apparaat tot een openhaard. Pak een knus dekentje en kom tot rust terwijl je de Grote Beer of Orions Riem spot – je zult het gevoel hebben dat je op een andere planeet bent.

Meer info


Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.