Dit zijn volgens Zoover de Top tien campings aan de Nederlandse kust

Noordzee Strand Kust
Wie wil nu niet genieten van zo’n vrij uitzicht over de Noordzee? (Hier bij Castricum). Foto: Elkedagvakantie

In de zomer bivakkeert menig vakantieganger op campings aan de Nederlandse kust. Reviewplatform Zoover onderzocht op basis van duizenden reviews welke campings aan zee het best worden beoordeeld. En wat blijkt? Vakantiegangers vinden Zoutelande, Texel en Terschelling de ultieme kampeerbestemmingen aan zee.

Maar liefst drie campings in de top tien zijn te vinden in Zoutelande. Minicamping Boogaardin Zoutelande heeft het afgelopen jaar* de hoogste reviewcijfers behaald. Met een 9,83 beoordelen vakantiegangers deze Zeeuwse minicamping als beste camping aan de Nederlandse kust. Ook de Nederlandse Waddeneilanden doen het goed. Camping De Duinkant Terschelling staat met gemiddeld een 9,48 op de tweede plaats. De Texelse campings De Hal en De Robbenjager volgen op de voet en staan op respectievelijk de derde en vierde plaats.

Binnenlandse vakantie

“Kamperen in eigen land is ontzettend populair. In 2018 hebben 17,7 miljoen Nederlanders een binnenlandse vakantie ondernomen waarvan 22 procent op een camping verblijft”, aldus Lieke Peters, woordvoerder bij Zoover. “Dit zijn grote aantallen en dat zien we ook terug in de hoeveelheid reviews die vakantiegangers op Zoover achterlaten. Deze ervaringen zijn ontzettend waardevol voor andere vakantiegangers om een camping te vinden die het beste bij hen past.”

Alternatieven

Overige populaire campings aan zee zijnIn de top tien beste campings aan de Nederlandse kust staan verder: Koegras (Julianadorp aan Zee), Wulpen (Cadzand), Ormsby Field (Castricum), Boudewijnskerke (Zoutelande), Muralt (Scharendijke) en Werendijke (Zoutelande). Kijk hieronder voor het complete overzicht. *Er is gekeken naar het gemiddelde waarderingscijfer van campings aan de Nederlandse kust in de periode van juni 2018 tot en met mei 2019 

De top 10 volgens Zoover.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.